I corona-tider đŸ˜·

 
Det blir lite glest mellan bloggarna för det hÀnder inte sÄ mycket och det Àr ju meningen nu under min sjukskrivning. Alla mina tankar kÀnns inte heller relevant att lÀgga ut i offentligheten av olika skÀl. Följer coronavirusets framfart som alla andra. Skrattar Ät toapappers-hamstringen samtidigt som jag försöker förstÄ den. TÀnker att detta Àr vÀl en indikation pÄ att mÀnniskor inte litar pÄ mÀnniskor i styrande position. Det Àr ju inte bara toapapper som hamstras, pasta och andra matvaror med lÄng hÄllbarhet försvinner oxÄ. Maken skulle köpa ett paket gula Àrter igÄr men det var slut i tvÄ affÀrer uppÄt SödertÀlje. Jag gick in i vÄr butik mitt i StrÀngnÀs och dÀr fanns det, men bara ett mÀrke - Icas Eko. TÀnkte direkt att dÀr törs vÀl inte folk lita pÄ hÄllbarheten? NÄ, Àn sÄ lÀnge vÀgrar vi hamstra. Jag köpte ETT paket gula Àrter och EN bit rimmat sidflÀsk. Det blir Àrtsoppa ikvÀll!
 
 
Helgen var lugn och skön. KĂ€nns trist att missa Lunas 2-Ă„rskalas i lördags men jag mĂ„ste lyssna pĂ„ kroppen. Att trĂ€ffa nĂ€stĂ€ldsta dottern över en pizza 🍕 var lagom. I söndags satt jag mest och virkade, men gick oxĂ„ pĂ„ lĂ„ngpromenad med make och hundar ner till bĂ„thamnen som Ă€r under renovering. Kallt som sjutton, blĂ„sigt men god sikt Ă€ndĂ„ bort mot StrĂ€ngnĂ€sbron och domkyrkan.
 
 
IgÄr jobbade maken förstÄs. Var lite orolig för vad deras morgonmöte skulle komma fram till. Det hade pratats om att han eventuellt skulle isoleras pÄ arbetsplatsen dÄ han jobbar pÄ en samhÀllsviktig funktion, men det blir inte sÄ, inte nu iallafall.
 
Alla "mina" aktiviteter Ă€r instĂ€llda, utom mĂ„ndagsknypplingen. Vi Àr bara sju som knypplar i StrĂ€ngnĂ€s och vi litar pĂ„ varandras omdöme. Följer mina arbetskamrater via jobbmailen och dĂ€r har de valt att stĂ€lla in alla grupp-aktiviteter utom gudstjĂ€nst och mĂ€ssa. Vi i Knyppelpinnarnas styrelse har stĂ€llt in nĂ€sta medlemsmöte och det har varit lite jobb med det. Även att Ă€ndra min mailadress pĂ„ alla upptĂ€nkliga stĂ€llen.
 
 
Idag har jag pĂ„skpyntat lite. Har skrattat gott Ă„t Ă„rets pĂ„skdekorationer. Maken klippte ett par kvistar björk i söndags och tog in pĂ„skpyntet... och jag undrar fortfarande var han hittat det! Det Ă€r en liten lĂ„da med ungarnas pĂ„skpynt som vi gjorde i Norsborg och dĂ€rifrĂ„n flyttade vi -93! Och en liten lĂ„da frĂ„n OrmkĂ€rr som jag inte sett den vi flyttade dĂ€rifrĂ„n -13. Och en lĂ„da plastĂ€gg maken köpte pĂ„ Ö&B förra Ă„ret. Jag hĂ€ngde upp ett Ă€gg igĂ„r och tĂ€nkte att "nĂ€e", bestĂ€mde mig för att leta reda pĂ„ mina Ă€gg med knypplingar jag gjorde förra och förrförra Ă„ret. NĂ€r maken kom hem skrattade han gott Ă„t det stora riset med det lilla Ă€gget i. Idag Ă€r det jag som har skrattat, jag hittade inte mina Ă€gg-knypplingar men riset Ă€r underbart och pĂ„minner om alla Ă„r med barn hemma ❀

 
Ja, det Àr för vÀl att man kan skratta. Jag skulle Äka till mina förÀldrar imorgon var planen, men de Àr isolerade nu. Det kÀns tryggt med tanke pÄ hjÀrtan och njurar och insulin och sÄ vidare.
 
Nu ska jag trotsa blÄsten och de regntunga molnen och gÄ ut med dogsen igen. Sen ska jag se om limmet funkar (det har legat i bilen och sannolikt varit fruset) sÄ jag kan montera en doptavla. BÀst att kolla hur lÀnge Àrtorna ska koka oxÄ...
 
 
Grattis min Ă€ldsta pĂ„ födelsedagen đŸ„ł

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0