Låt inte skatorna bygga bo i ditt hår 🙆‍♀️

Tänk vad spännande det är med gamla talesätt! Jag minns flera som min mormors ogifta systrar hölls med och vad Tage G Pettersson berättade när vi gick det teologiska basåret tillsammans på Ersta. Deras gemensamma nämnare var Småland. Småland håller jag fortfarande för spännande och magiska ting 😌 Det jag nu läst i Häxans böcker är att förr varnades folk för att slänga sitt hår från hårborsten för fick kråkorna (fåglarna) tag i det och byggde bo med det fick man huvudvärk. Det var inte lätt att leva förr med allt oknytt och allt vad man borde och inte borde. Det är inte lätt att leva nu heller för den delen. Att "läsa" människor är en konstform!
 
 
Att avsluta sitt jobb man haft i många år är inte lätt och det får jag erfara nu. Tack och lov för goda och lojala kollegor. Förutom ett långt samtal imorse har arbetsdagen bestått i möte, ikväll styrelsemöte i en förening jag är ledamot i. Corona slår hårt i alla möjliga sammanhang 🦠
 
I övrigt har dagen bestått i mycket knyppling och tankar.

Långa promenader ger trötta hundar
 
Flera promenader förstås, både med grannen och själv.
 
Ragnar börjar bli en duktig knypplare
 
Jaja, kvällen är jättesen. Familjen sover och jag har suttit en stund i paviljongen och funderat på vilka fåglar det är som kvittrar om natten? Inte är det tyst! Och rådjuren skäller nånstans långt bort. Att leva "i skogen" är en ynnest!
 

Godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0