Ve och fasan 😂

Det Ă€r skrĂ€mmande att bo i skogen 😂 Jag berĂ€ttade hĂ€romdagen om rĂ„bocken som skĂ€llde pĂ„ kvĂ€llspromenaden och jag fullkomligt studsade i halvmörkret.  Imorse var det Ragnar i kombo med en fasantupp som skrĂ€mde vettet ur mig. Ragnar hĂ€nger med pĂ„ promenaderna ibland nĂ€r vĂ€dret Ă€r bra och han har lust, imorse var vĂ€dret bra och han hade lust. Vi hann gĂ„ kanske 50 meter sĂ„ skriker han rĂ€tt in i örat pĂ„ mig samtidigt som han börjar flaxa vilt. Sekunden efter svarar fasantuppen med sitt speciella lĂ€te. Tuppen Ă€r kanske 10 meter upp pĂ„ en kulle och hinner precis strutta in bakom en gran innan jag fick upp mobilen. 
 
 
Jag har i flera dagar hört en fasantupp som gÄr och skrockar helt nÀra vÄrt hus, men jag har inte sett den. Maken har sett en fasantupp vid brevlÄdorna, dÀr har den suttit och tronat pÄ ett elskÄp nÀr han Äker strax före kl 6, men den har inte velat bli fotograferad. Vi har en granne "i byn" som har en fasantupp som kommer till deras matare... Kan det vara samma eller har vi sÄn tur att vi har flera stiliga hanar som lockar pÄ honor i nÀrheten?
 
Efter ytterligare nÄgra hundra meter trÀffade vi grannen som var ute med Bamses förÀldrar. Vi gjorde sÀllskap. Jag hade lite brÄttom hem till telefontiden jag skulle ha mellan 9.30-12.30, men vi skulle ses igen och gÄ lÀngre mitt pÄ dan.
 
 
PÄ förmiddagen gjorde jag faktiskt flera saker samtidigt. Jag fixade med fondÀrenden via telefon samtidigt som jag diskade OCH picklade rödlök som jag ville ha till lunchen...
 

... OCH kokade rabarberkrÀm pÄ fjolÄrets rabarber.
 
 
Havregrynsgröten imorse var lite torftig med bara kanel och nÄgra skÄllade mandlar... RabarberkrÀm i gröten Àr jÀttegott! 
 
Snurrade oxÄ ihop kall sÄs pÄ créme fraßche till lunchen, samma sÄs fick gratinera middagens torskrygg.
 
Efter lunch kontaktade jag grannen. Vi gick en 2,5km-runda i skogen bakom oss.

 
Efter promenaden hade jag tÀnkt plocka mer nÀsslor men jag kraschade i fÄtöljen. Det blev just inget mer gjort förrÀn maken kom hem, dÄ gick vi en skogspromenad med grannen och alla hundarna igen. Jag stannade vid nÀsselbestÄndet och plockade en liter nÀsslor medan maken gick hem med hundarna. Sen lagade jag middag, vilken var snabbt gjort eftersom jag förberedde redan i förmiddags, och kokade nÀsslorna. Jag kokar 1/2 liter nÀsslor med 1/2 liter vatten i 15 minuter och fryser in. Det ska rÀcka till 2 portioner nÀsselsoppa och jag hoppas det kommer blir bra.

Lite tv och virkning har fÄtt avsluta kvÀllen samt en snabb svÀng bort lÀngs skogsvÀgen. Dagen slutade ungefÀr som den började... jag skulle kika om vildsvinen var vid grismataren, men precis nÀr jag kom fram och hade ett par meter kvar till fri sikt skrek ett stort djur. Jag vÀnde direkt och skyndade hemÄt igen. Det var inte rÄbocken, inte Àlgen, inte haren, inte rÀven... det kan bara ha varit svinen som lÀt sÄ. Om de slogs eller varnade för att de sÄg mig vet jag inte, och inte tordes jag ta reda pÄ det heller!
 
 
Har ont precis överallt sĂ„ nu ska det bli skönt att sova! Godnatt vĂ€rlden 🙏
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0