Vimsigt vĂ€rre 😅

Imorse tog maken förstanaden. Efter en timme var jag riktigt orolig för han brukar inte gÄ sÄ lÄngt före frukost... men hade gÄtt med grannen sÄ det förklarade saken. 
 
Jag sparade kĂ€rnhuset frĂ„n paprikan igĂ„r. Ragnar blev överlycklig. En favorit han inte fĂ„tt pĂ„ ett tag 💕
 
Dagen i övrigt tycker jag bara att jag varit förvirrad. Jag behöver göra en tydlig plan för dagen, det Ă€r helt klart. Jag tĂ€nkte en massa, att jag skulle plocka och förvĂ€lla mer nĂ€sslor, göra fotbad pĂ„ björk, björklövsolja och maskrossirap. Jamen ni fattar, VAR ÄR FOKUS? 

Men iallafall sĂ„ gick det bra sĂ„ lĂ„ngt som att jag tog med mig Ragnar till nĂ€ssel-bestĂ„ndet och plockade en halvliter. Fast jag har upptĂ€ckt att mitt ögonmĂ„tt Ă€r Ă„t fanders. Det blir alltid mer 😅
 
 
Sköljde nÀsslorna, tog ut alla tomatplantor och "örtagÄrden", duschade Ragnar...
 
 
... och ja, vad var det nu jag skulle göra? Just det fotbadet! Klippte lite sly och repade löv, letade lÀmpligt kar och la björken i blöt.
 
 
Öööhh, sen dĂ„? Fasiken, jag glömde hĂ€mta smörjet igĂ„r! Smörjet jag smörja fötterna efter badet lĂ„g visst kvar hos postombudet đŸ˜« Åkte ivĂ€g och hĂ€mtade, passade pĂ„ att handla lite. Rapsolja tex för det Ă€r bĂ€ttre Ă€n olivolja om man ska göra olja pĂ„ björklöv.
 
TvĂ„l, lotion och ren smörja frĂ„n Kalvsved! Ekologiskt och fritt frĂ„n parabener đŸŒ±
 
Sen dÄ... vattna kryddorna behövdes visst. Just det, maskrosorna! Jag gick ut pÄ tomten och plockade. La dem i blöt för jag hade lÀst nÄnstans att krypen skulle krypa ur blommorna dÄ och det gjorde de. men fasiken vad det blev svÄrt att plocka ur blombladen ur blomkorgarna sen. Jag hade maskrosblomblad överallt, lika mycket pÄ mig och runt mig som i bunken.

 
Det tog tid! BĂ„de att plocka ur blombladen ur de smĂ„ maskrosblomkorgarna och att koka, eftersom jag hĂ€llde pĂ„ för mycket vatten i allt vims, men herrejösses vad gott det blev 😋
 
Och dÀrnÄnstans, bland maskrosor, björklöv och nÀsslor blev det dax att fixa middag. Jag hade tagit fram köttfÀrs som jag tÀnkte göra hamburgare av. Maken ville grilla dem och ha blomkÄlstuvning till. Den picklade rödlöken blev pricken över i. Hela köket var fullt av byttor och knivar och kastruller och pryttlar, men mat blev det!
 
NĂ€r maken gick ut en försenad tredjenad fixade jag tvĂ„ kok nĂ€sslor. Jag har tvĂ„ glassförpackningar jag anvĂ€nder som frysformar. NĂ€r nĂ€sslor+spad frusit flyttar jag över frysblocket med nĂ€sslor till en 2-literspĂ„se. Trist att jag behövde köpa mer glass idag för att kunna kompensera mitt dĂ„liga ögonmĂ„tt 😂 Om jag satsar pĂ„ att plocka en liter nĂ€sslor kommer jag troligen hem med 1,5 liter som jag brukar. SĂ„n tur att jag snart har tre formar för nerfrysning av nĂ€sslor 😋
 
Efter att ha avnjutit en god stund i badtunnan tog jag ordentlig hand om mina fötter. Jag har klippt det som ska klippas, slipat det som ska slipas och fötterna avnjuter nu ett varmt björkbad. Sen ska de fÄ smörj! 
 
Fotbad med björk bĂ„de renar, mjukgör och Ă€r en mild detox för kroppen. Jag hoppas kunna lĂ€ka mina fötter nu nĂ€r jag inte kan gĂ„ till min braiga fotvĂ„rdsspecialist đŸŒ±
 
Inga vovvenader idag. Men jag har lyckats vimsa till mig 6000 steg 👣
 

Godnatt vĂ€rlden 🌍 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0