Återbesök

 
Idag har jag varit med om nåt helt magiskt. För ett år sen planerade vi en ikonvälsignelse men den blev inte av, varför minns jag inte. I maj skulle vi på riktigt ha en, men corona slog till och kyrkorna i Stockholm stängdes. Idag, tredje gången gillt, hölls den. 

 
29 ikoner målade under flera år (en målades för 40 år sen och några blev klara igår) arrangerades framme i koret. 6 av dem var mina. Jag var inte ensam om att få tårar i ögonen för det hela var så starkt!
 

Välsignelseakten var perfekt inbakad i gudstjänsten, diakonen predikade och berörde ikonen och ikonens betydelse. Efter gudstjänsten visade hon en ikon hon hade haft med på en tidigare gudstjänst. Den kom från ombyggnaden av Hagia Sofia, då kyrkan som blev moské blev museum på 1930-talet.
 
Det är lite osäkert vem helgonet är, men han håller Hagia Sofia i famnen. Så vackert 😍
 
Efteråt satt jag och diakonen utanför kyrkan och pratade i över en timme innan jag åkte till en knyppelkompis. Det blev ett kort möte i dörren där jag hämtade en gåva från henne, en "snuttefilt" innehållandes 26 par engelska Knyppelpinnar 🥰
 
Som en godispåse 🍬 Engelska pinnar har en rundel i metalltråd med pärlor för att ge lite tyngd åt de små lätta pinnarna, men oxå för att de ska ligga still på dynan. Så vackra 🤩
 
Till sist tankade jag och åkte hem. Uppfylld. Det är jag fortfarande...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0