Dagen efter...

Det blev en lång skön kväll framför tvn efter att maken lagt sig. Vi såg på dokumentären om Estonia tillsammans, sen gick jag ut med hundarna. Top Dog ville jag se, men det blev Wallander oxå så det blev en sen och mysig kväll i fåtöljen, insvept i täcke och med en hund på fötterna.
 
 
Gick upp vid nio och gick ut med två morgontrötta hundar först vid 11.00. Det blev 1,5 timme och en halvmil i skog och mark och i gott sällskap av ett gäng korpar. Först hörde jag bara deras spöklika knarrande kraxande, men så småningom räknade jag till ca 15 korpar i tre olika grupper. Det är mäktiga fåglar, vackra och intelligenta. Tänker på vikingarna och asagudarna när jag hör eller ser dem. Oden hade två korpar som följeslagare - Hugin (sinnet) och Munin (minnet) - som flög över världen och inhämtade information som de delgav Oden. Idag när jag gick i skogen längs djurstigarna i fuktiga marker, kilometer från närmsta gård och lyssnade på deras kraxande, fick jag välja mellan att bli skrämd eller att fascineras... Det kändes lite ödesdigert, men samtidigt häftigt. Som att sitta på en klippa vid havet när det stormar.
 
 
När vi kom in duschade jag och tvättade håret, sen iväg till tandläkaren. Liksom igår, en kalkylerad risk. Med den accelererande smittspridningen vill jag inte träffa folk, men gårdagen var så speciell. Och om jag inte börjat få ont av frakturen i en tand i överkäken hade jag avbokat idag, men den begynnande tandvärken i kombination med den värk jag nu tror hänger ihop med att jag "biter" gjorde att jag gick dit. Väntade utanför exakt till jag hade min tid. Bort med amalgamet på tanden med fraktur och en ny lagning med glas, sen rosa och gul "modellera" för att kunna gjuta en bettskena. Snabbt in på affären och sen hem. Tvål och sprit 🧼👏 Pratade en stund med mor och en dotter medan bedövningen släppte, kort prommmis och lättuggad middag på varmkorv 🌭 
 
Kvällen har bara spenderats vid tvn och med kortare promenader 👣

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0