Gustav II Adolf m.m

Imorse visade maken tydligt att han tröttnat på mig! Eller kanske inte på mig som person men på viss "lättja" om man kan kalla det så. Jag gillar verkligen inte att gå i affärer i vanliga fall, och i synnerhet inte nu mitt i värsta smittspridningen med alla nonchalanta idioter som ska stå och flåsa en i nacken... men nu har det stått blöta skor, urtagna sulor och legat hopknölat tidningspapper på golvet i hallen ett par veckor eftersom efter varje promenad måste mina trasiga skor torka 👞 --> "Nu åker vi till Eskilstuna och köper nya skor åt dig! Jag bjuder på fika!" deklarerade han vid frukostbordet. "Ve och fasa", tänkte jag 😱 men vågade inte säga emot eftersom han lät väldigt bestämd...
 
Sagt och gjort, när vi fixat klart här hemma åkte vi iväg. Jag tänkte att är det mycket folk i affären går jag inte in! Men min oro visade sig vara helt obefogad. Två expediter, maken och jag var de enda som var där. Dessutom hittade jag skor direkt. Vi var i affären 10 minuter!

Nu är jag varm och torr om tossorna 👣
 
Sen googlade jag fram ett kondis, det blev Janelings och även detta blev rätt på första försöket. De hade både Gustav Adolfbakelser och takeaway-kaffe. Här höll folk dessutom avstånd och vi fick våra bakelser snyggt inpaketerade.

Visste du att Gustav II Adolf var barnbarn till Gustav Vasa och far till drottning Kristina? Han dog i slaget vid Lützen 6 november 1632 under 30-åriga kriget och grädden under hans chokladporträtt symboliserar dimma. Utrycket vi hör i olika sammanhang: "dimmorna vid Lützen", härrör från detta slag. Morgondimmans lättade aldrig och blandades med krutrök och brandrök från staden Lützen som stod i brand 🔥 Det tog över 1,5 år att bära hem kungen till Stockholm där han begravdes i Riddarholmskyrkan ☠️ Liket blev kvar i Nyköping 10 månader i väntan på att gravkoret skulle färdigställas ⛪️ Sista anhalten innan processionen anlände Stockholm var Huddinge prästgård! Följet var så stort att hälften fick övernatta i Brännkyrka. 
 
Självklart får grabbarna smaka på Gustav Adolf 😁

Vi åkte till Sundbyholms slott och fikade vid vattnet. Maken hade till och med tänkt på att ta med skedar och tallrikar hemifrån... han är verkligen min bättre hälft! Sen gick vi promenad runt udden och slottet. 

 
Vi sjönk ner en stund i tv-soffan innan jag fixade tacos. Vi hade sås, gräddfil, kryddor, riven ost och nachos kvar sen förra fredagen så det fick bli en god repris 🌮 
 

Nu är badtunnan varm... vilket härligt slut på en perfekt fredag👌✌️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0