Kula đŸ€©

Idag har jag kulat och det var jĂ€ttekul 🟣
 
NĂ€r jag slutade i Huddinge fick jag en avskedspresent, jag skulle fĂ„ gĂ„ med en professionell fotograf och fota en soluppgĂ„ng. SĂ„ kul! En perfekt present. Men i juni-juli gĂ„r ju knappt solen ner sĂ„ vi kom överens om att vĂ€nta till augusti-september. Men vi var pĂ„ semester och det var dĂ„ligt vĂ€der och sen kom vĂ€rken. Den senaste mĂ„naden har det bara varit skitvĂ€der, sĂ„ nĂ€r jag Ă„t lunch med en f.d kollega hĂ€romveckan frĂ„gade jag om jag kunde fĂ„ byta till kulning istĂ€llet. Det fick jag 😃 Det var en av mina döttrar som för flera Ă„r sen frĂ„gade om inte det var nĂ„t för mig, det lĂ€t jĂ€ttekul och jag har sugit pĂ„ karamellen sen dess 🍬 SĂ„ i förra veckan kontaktade jag Karin pĂ„ Kularkraft som har kurser i kulning och idag var det dax!
 
Björnlunda hembygdsgÄrd 
 
Karin och jag trÀffades vid Björnlunda hembygdsgÄrd och hon berÀttade lite bakgrundshistoria, om nÀver- och kohornslurar, om fÀbodar, lockrop, röst- och kvinnokraft.
 

Vi gick igenom vallhornsmodus, 7 toner, och vÀrmde upp kropp och stÀmband. Sen gick vi ut i skogen till en liten dalgÄng och drog igÄng pÄ riktigt.
 
Hjort? 

Pjuuu, pjuuu, pjuuua... ti-ka, ti-ka, ti-ka-ti-ka... hiii-di-di đŸŽ” hi-di-di... Man kan sĂ€ga att tekniken under halsen Ă€r som vid sĂ„ng, men över halsen helt annorlunda. Och vilket eko i dalgĂ„ngen. Hon ska skicka mig inspelningar av det vi gĂ„tt igenom, sen vill jag nog prova i skogen hĂ€r hemma. Problemet Ă€r att det hörs flera kilometer, vilket ju Ă€r syftet med kulning...vad grannarna ska undra 💭 
 
Morgonen började före kl 8 med ljud utanför dörren, sen nÄgra kraftiga knackningar, galna hundar och maken som for upp och fick pÄ sig lite klÀder. Det var vÄrt nya partytÀlt (eller vad jag ska kalla det) som kom. Paketet skulle komma mellan 10-14 men kom alltsÄ mer Àn tvÄ timmar förtidigt. Maken tog promenaden medan jag hade ett handledningssamtal pÄ telefon mellan 8.30-9.30. Efter frukost började maken med "tÀltet" och jag bokade lokal för nÀsta Ärs medlemsmöten och fixade med föreningens hemsida. Sen duschade jag, Ät lunch och drog ivÀg till Björnlunda. NÀr jag kom hem vÀrmde vi potatisplÀttar och stekte bacon innan vi sjönk ner i tv-soffan. 

Nej men hörni! Sov gott ❀

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0