3i1-måndag

Idag har jag varit borta typ hela dagen. Efter morgonsysslorna och promenad åkte jag till makens jobb för en lunchdate. Han har pratat så gott om Thai-en i Järna så jag ville åka dit. Supergod buffé.
 

Maken åkte tillbaka till jobbet och jag tog ut hundarna på promenad eftersom Rambo verkade orolig. Upptäckte att jag gick längs ett gammalt gravfält och möjligheten att gå över stängslet fanns. Klart vi gjorde det 😃
 
 
En del av fornlämningarna tros vara från järnåldern.
 
 
Jag gav mig inte tid att leta efter skålgroparna som skulle finnas på hällarna för när jag befann mig mitt i hagen blev jag osäker på om det fanns kor där. Blajorna var många och olika färska, så när jag tyckte mig höra ljud började jag se mig om efter närmsta utgång. Vill under inga omständigheter stöta på en flock kor med mina galna småjyckar, men jag hann läsa nåt spännande på en infotavla om skålgropar. Att de kallas för älvkvarnar visste jag. Olika teorier finns om de användes som offerskålar eller om man trodde att älvorna malde sin säd där har jag hört... men teorin om att man malt de dödas ben i dem och spritt över åkrarna för god skörd var nytt för mig. Det kan ju ha varit speciellt för att det var en gravplats förstås, men hur mycket vet man egentligen och hur mycket är olika kvalitativa gissningar?
 
Efter det lilla äventyret åkte jag hem till väninnan en stund. Vi satt ute över en kopp kaffe ☕️ pratade och gosade med våra hundar.
 
Majsan tog snabbt plats hos mig, vilket Rambo var måttligt förtjust i 😂💕
 
Efter ett par timmar åkte jag upp till bästisen, fick zonterapi och sushi 🍣  Jag följde henne till t-banan fär hos skulle en sväng in till söder, men när vi skilts hörde jag en bekant röst: -"men vad gör NI här?" Det var hunddagis-föreståndaren vi känt i 9 år. Att hon är ute och går med sin hund där är inte konstigt för hon bor där, men vi bor ju i Strängnäs typ 10 mil bort. Vi fick en liten pratstund innan den drygt timslånga resan hem igen.
 
Har tittat på andra halvan av Jihdes "På gränsen" om dödsstraff i USA, nyheterna och gått sista svängen...
 
Tack för idag 🙏  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0