HĂ€xan i mig 😇

Jag blev lite förvÄnad nÀr jag hörde mig sjÀlv prata imorse... Jag mötte en granne som var ute och gick med tvÄ hÀstar. Som jag brukar tog jag upp ena hunden i famnen och klev Ät sidan och pratade lugnande med dem. Om bÄda Àr pÄ marken blir det ett jÀkla liv eftersom de sporrar varandra att brÄka, och jag vill att de vÀnjer sig vid hÀstar. Men hursomhelst sÄ stannar hÀstarna upp och börjar nappa Ät sig av hassel- och hallonblad lÀngs vÀgen, varpÄ grannen försöker fÄ dem att gÄ vidare. "Jamen, hallonblad Àr bra för hormonerna" hojtar jag glatt. Nja, hormoner blev kanske lite fel i hastigheten men de facto innehÄller de oxytocin och hallonbladste rekommenderas inför förlossning, sÄ nog handlar det om hormoner alltid, men ja ni fattar... Vissa av mina nyvunna vÀxt-kunskaper sitter tydligen...
 
Pratade lite med William pĂ„ Messenger imorse đŸ„°

Sen kan man vÀl under denna vecka fundera lite extra pÄ det dÀr med hÀxor i stort, jag menar att munkar och nunnor hade en stor kunskap om lÀkevÀxter, men Gustav Vasa gjorde ju slut pÄ klostervÀsendet i Sverige pÄ 1500-talet. Att man sen brÀnde lÀkekunniga mÀn och kvinnor pÄ bÄl under 1600-talet och kallade dem trollkarlar och -konor Àr en senare historia. Vad Àr det som Àr sÄ lÀskigt med naturkunskap?
 
Resten av dagen har gÄtt Ät till ett av mina projekt, lite telefon, artros-skola, promenader, planering och att rengöra Twilight Sparkles bur. 

 
Hade middan klar nÀr maken kom hem. Vi följde med grannen till hans svÀrmors nya lght och grejade lite, sen blev det tv.
 
IgĂ„r skulle jag lĂ€gga mig efter Top Dog... men dĂ„ började Wallander! Kom i sĂ€ng efter ett och lĂ„g vaken till halv tre ungefĂ€r. IkvĂ€ll Ă€r det PĂ„ GrĂ€nsen med Jihde... undrar just vad som hĂ€nder efter det 🙃

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0