20 672 dagar

Så gammal är jag! Ibland säger man att man lär sig nåt nytt varje dag. Intressant! Då skulle jag kunna ganska så jättemycket, närmare bestämt 20 672 saker. Jag tänker inte försöka börja rabbla dem, men jag kan berätta vad jag lärt mig idag!
 

Ikväll låg maken och jag i badtunnan. Så säger han: "där är Stora Björn". Jag blir lite impad för han är inte så intresserad av stjärnhimlen. Men var är Stora Björn då? Han pekar mot Karlavagnen och jag försöker rätta honom. "Nej men det är ju Karlavagnen!" "Det är samma", envisas han. Vilken tur att Google finns och vilken ännu mer tur att jag hade med mig mobilen för den brukar jag lämna inne när vi badar.... Vi fick lära oss nåt nytt och vi hade rätt båda två. Karlavagnen är en del av Stora Björn. Alltså Karlavagnen och Stora Björns röv är samma stjärnor, det hade jag ingen aning om! Det har jag lärt mig idag. Maken gick in och la sig vid nio medan jag legat kvar i baljan en hel timme till. Filosoferade över änglarna som troddes kasta stjärnorna mellan sig över himlavalvet, över munken Theon som på 500-talet fick för sig att han skulle vandra till världens ände för att bevisa att Cosmas hade rätt i att jorden var platt... men som började förstå att jorden nog var sfäriskt trots allt när han låg sömnlös om nätterna och såg samma syn som jag, en stjärnhimmel som långsamt roterar... Tänkte på alla miljontals människor som tittat upp mot himlen och tänkt, önskat, hoppats och bävat, allt emedan Vintergatan långsamt tänts upp i sin fulla majestät. Mäktigt!
 
Men dagen började redan imorse. Vaknade halv tio 😱 Kanske inte då konstigt eftersom jag blev sittande vid Beck och Morden i Sandhamn till kl 2 inatt. Efter morgonsysslorna och promenad satt jag i telefonen i timmar. Ringde först tandläkaren och ville boka av min tid imorgon. Nej jag vill inte ha nån ny tid...men receptionen anade väl att det var nåt de borde veta så tillslut rann berättelsen ur mig - om min tandläkarskräck, om hur nya tandläkaren glömmer både undersökning och tandsten, hur hon säger att "vi sätter väl in plast" när vi kommit överens om glaskomposit och jag ligger med tänger och slangar i hela käften och hur hon till sist vägrar ta en röntgenplåt till för att se om man kan bila bort amalgamet ur en annan tand med fraktur utan bara säger att "Nä, där blir det plast!". Jag vill helst inte ha plast! Receptionen var supergullig och satte upp mig på en tid hos praktikens ägare nästa vecka istället. Sen ringde jag bankärenden jag lovat änkan och efter det satt jag med henne i 1,5 timme. Tur att jag har handarbetet för annars klarar inte jag såna långa telefonsamtal...
 
Zinnian blev klar på eftermiddagen
 
Pratade med två av döttrarna och gick promenad innan maken kom hem. Blev en konstig middag med ugnslax och blomkålsplättar, men ibland ska resterna bara ätas upp!
 

Nu ska jag gå kvällspromenaden med hundarna. Vi får se om jag orkar sätta kant på den gröna disktrasan när jag kommer in igen...
 
Godnatt världen 🌍 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0