Eftertankens kranka blekhet

Känns som en helt oföretagsam dag... ändå har hushållssysslorna skötts, hundarna promenerats, arbetsförmedlingen fått sin aktivitetsrapport, tandläkaren har lagat samt putsat och jag har pratat med en jurist om min exmakes försök att upphäva sitt faderskap efter nästan 40 år. Och så den där starka känslan av att "lämna mig ifred, du som får din livslust/livsluft av att skapa konflikter och dålig stämning".  Jag tycker det har varit en del sånt på sistone --> folk som kliver på andra för egna fördelar. I det lilla såväl som det större. Kanske lite måndagsfeeling efter en härlig helg?
 
Och i Arbetsförmedlingens aktivitetsrapport kommer en ruta med kommentaren "Vi kan komma att kontrollera med arbetsgivaren att du sökt jobbet du angivit" istället för "good girrrrrl", "bra jobbat".
 
Idag sa tandläkaren oxå det jag frågat mina tidigare tandläkare om men de inte velat svara på, nämligen att man på amalgamets tid borrade upp tuggytor och satte dit amalgam i förebyggande syfte. Jag vet att det är det jag råkat ut för, men hittills har mina tandläkare inte velat bekräfta det. Vi hade en tandläkare i skolans källare som kom och hämtade oss på lektionstid för "undersökning" som ofta innebar att man passade på att "laga små hål". Jag trodde jag hade dåliga tänder långt upp i vuxen ålder men det dementerades på Folktandvården i Hagsätra, jag har inte haft många hål i mitt liv, bara ett par stycken. Det som händer nu efter 40 år är att amalgamet expanderar och spräcker tänderna, men tydligen oxå att det myckna borrandet för att få en yta amalgamet att fästa på har orsakat frakturer som ligger under berättade min nya tandläkare. Idag är det jag som betalar för att ha varit försökskanin som barn.
 
Grannen kom över och "tittade till" mig eftersom jag inte hört av mig om promenader sen förra veckan. Vi gick bara en liten sväng eftersom jag har ont i benen och bedövningen satt kvar efter tandläkarbesöket.
 
Pannkakor! Jättelänge sen! Flera år faktiskt! Men det blev det idag med blåbärssylt eftersom lagningen ska härda minst ett dygn. Inget hårdtuggat och ingen sylt med frön sa tandläkaren.
 
Godare än jag kom ihåg 🥞
 
Ikväll kom jag igång med att sticka lite, har i övrigt bara "tom-glott" och funderat. Kl 21.30 hade MediCheck-läkaren bokat en telefontid för att meddela provresultaten. Vi höjer euthyrox-dosen något och nya prover om 2 månader. 

Luften andas höst och nätterna är kalla 🍂 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0