Pippi Power-torsdag

Imorse blev det brått. Jag hade fått för mig att jag skulle vara på mammografiundersökning kl 13.25... men kollade tack och lov almanackan när jag klev upp halv nio 🕤. Det stod 10.25! Fick lämna det mesta av morgonsysslorna därhän och pinna på. Frukost till mig och djuren samt promenera tills bägge hundarna gjort no2, sen hopp i bilen och iväg. Kollade lite snabbt vilken tid jag bestämt med väninnan och faktiskt hade vi bestämt kl 11 och inte kl 14 som jag fått för mig, så nångång har jag haft huvudet med mig. 
 
Det gick undan. Från det jag parkerade bilen tills jag körde ut passerade 27 minuter, ändå ligger P-huset en bit från sjukhuset och mammografin en bit från entrén. Jag hann knappt in i väntrummet innan de ropade upp mig och undersökningen tog kanske en kvart, max. 
 

När jag körde ut ur p-huset ringde jag väninnan. Vi skulle gå promenad hade vi bestämt 👣 Hon går 2 km (minst) varje dag i en utmaning som kallas Pippipower2km och jag ville hänga med idag. Vi knallade runt i ett soligt Eskilstuna och avlade även en visit hos St. Eskil, biskop och martyr samt den som gav byn Tuna sitt nuvarande namn - Eskils Tuna. Han stenades på 1000-talet i Strängnäs när han försökte kristna de asatroende. Vissa verkar onödigt svårflörtade... 🙄

Vägen är byggd över gamla tågspåren. Lamporna påminde om gulmålad räls, tyckte jag 
 
Jag hade tänkt åka hem efter promenaden, men vädret var förföriskt vackert och vi hade visst inte pratat klart så vi satte oss på innergården en stund. När jag skulle åka (igen) frågade jag om närmsta pizzeria för jag har varit sugen på pizza i flera dagar och tänkte passa på när jag ändå var ute och åkte 🍕 Så hände det sig att även hon och hennes man nog ville ha pizza till lunch de med. Och så blev vi kvar på innergården en stund till 🍕 Lunchsällskap tackar man inte nej till, i synnerhet inte trevligt sådant 🍕 Sen kom jag iväg hem.
 
Pizzeria Bari i Eskilstunas Arboga med räkor, skinka och färska champinjoner 🍄 🦐 🐷 

Det blev långpromenad med grannen och hundarna så fort jag kom hem, grabbarna hade varit ensamma i drygt 4 timmar och morgonpromenaden de fått imponerade inte. Vi tänkte gå lite halvlångt, ner till stallet i Oxtorp typ, men vi fortsatte till badplatsen och lite runtomkring så stegräknaren stannade på nästan 8000 steg och drygt 6 km. Vädret ska bli sämre, säger dom, så man får väl passa på, tänker jag 👣
 
Inga badgäster. Det är väl både kallt i vattnet plus att bryggan var rejält nerskiten av gässen 🦆
 
Satte mig att vila en stund innan maken kom hem, då fixade jag fläskfilé-nuggets, rårivna morötter och samma tzatziki som igår. Även ikväll njöt vi i paviljongen.
 
 
... och som igår satt jag vid Tvn, fast med stickorna, när maken la sig 🤗
 

Godnatt världen 🌍 
 
Svaret på antikropps-testet kom drygt 24 timmar efter provtagning. Väntat men oönskat negativt 😢

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0