Planeringsdag 1

Sju grader krispigt 

Rönnbär, slånbär, svamp i mängd

Hösten är på väg


(null)

Att ta två timmar på sig på morgonen är fortfarande efter första veckan sååå värt det. Ingen stress. Imorse var förstanaden fantastisk med sol, fräsch morgonluft och tystnaden. 

Spår i morgondagg 

Skor och tassar gör märken

i vår gräsmatta


Men när jag stod och målade ögonen i badrummet en stund senare hände det som sker mycket mycket sällan för mig, desto mer kraftfullt när det händer. Det blir som en vulkan 🌋 Hettan, sen svetten. Jag slet av mig kläderna och öppnade badrumsfönstren. Och det här är ju något vi egentligen aldrig pratar om utom möjligen lite fnissigt… jamen du vet, öppna fönster och rodnande halsar…  Det kanske inte finns så mycket mer att säga? 


Ansiktet hettar,
svetten rinner. Det kallas 
klimakteriet

Nu har jag iallafall diktat en haiku om fenemenet 🥵

Arbetsdagen har tillbringats på Hagabergs folkhögskola med planerings/kickoffdagar. I pluralis för vi har en imorgon oxå.

(null)
Kapellet var fint…

(null)
men jag är knappast den förste som suttit och filosoferat över de cannabisliknande växterna i altartavlan 🪴

Och nej! Jag kommer nog aldrig i nån större utsträckning uppskatta övningar som innefattar ballonger eller värderingsövningar där man ska stå på led eller ställa sig i olika hörn, men fine, så blev det idag och kanske blir hela bilden klarare imorgon 🎈Det jag däremot uppskattade jättemycket var personalens omsorg om mig. Min chef hade bett om mjölfritt för min del och det fick jag, med rullade ostskivor till fmfika och päron med kokosgrädde till emfika 🧀 🍐 Jag har aldrig tidigare bett om specialmat så omtanken blev lite känslosam för mig 💗

(null)

När jag hämtade hundarna på dagis vid femtiden fick jag höra att Bamse kärat ner sig i en söt liten King Charles Spaniel.


(null)


Bamse har skaffat

en fästmö, jag skaffade 

mig två fästingar


(null)
När vi kom hem gick vi på promenad före maten. Jag kände hur det kliade under armen och mycket riktigt, där satt en liiiten fästing. När vi kom in upptäckte jag en till på halsen, en pytteliten! Den på halsen fick jag bort själv, men den under armen fick maken hjälpa mig med. Det är typ tio år sen jag hade en senast… kanske dax att vaccinera sig mot TBE?

Till middag fixade jag squashplättar av den andra hälften av jättesquashen vi fick från Gotland.

(null)

(null)

Borde lägga mig men sitter som klistrad vid dokumentärerna om 9/11…



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0