Aktiv fredag

Det var riktigt skönt att ha en slö- och slappardag igår. Idag hade jag betydligt mer energi. Jag började dagen med ett timslångt telefonsamtal med en av döttrarna. När jag sen klev upp tog jag med mig sängkläderna in i badrummet.
 
Efter morgonsysslorna och frukost tog jag ut hundarna, sopade ren bilen och åkte och handlade. Jag hade lovat att baka nya bullar, ny banankaka plus laga banh xeo till middag så jag behövde kompletteringshandla lite. Hundben och -godis var oxå slut så det blev en trip till Solberga. Sen skulle jag hämta ett paket i stan oxå...
 
Igår laddade jag kamerabatteriet för jag har sett på SOKs Facebooksida (Strängnäs Ornitologiska Klubb) att det finns en, eller förmodligen ett par, kungsfiskare vid reningsverket. I början av veckan la jag in ett inlägg och frågade var det var. På nån timme hade jag fem svar, ett par stycken med karta och pilar tillochmed. Jag blev så glad och tänkte att jag får inte missa chansen att se dessa vackra små gynnare. På väg från Solberga till stan svängde jag förbi reningsverket och parkerade vid diket. Det stod redan två bilar där och det tog inte lång stund förrän kungsfiskaren satte sig några meter framför oss. Jag fick inga bra kort genom vindrutan, men tänkte att jag har iallafall fått se den. När den ena bilen åkte körde jag och den andra bilen närmre dikeskanten och vi hade sån tur att den kom tillbaka och satte sig ännu närmre på en liten tunn gren!
 

När jag flyttade bilen hade jag för säkerhets skull dragit ner vindrutan så nu fick jag jättefina bilder.  Den flög iväg och tog en fisk, men tyvärr blev inte den enda bilden jag fick på dess fiskelycka jättebra, men ändå så fantastiskt att få vara med.
 
 
Jag ser fram emot den dag jag går och köper mig en egen dator. Sen min kraschade, och en kompis till maken räddade och laddade över alla mina bilder och dokument på makens dator, använder jag den... men jag kan inte ladda över bilder från kameran på den. Det är nån programvara som saknas. Det ska bli kul att få se alla fina bilder på en skärm.
 
Åkte via stan och hämtade mitt paket, sen hem och ut med hundarna igen. Innan jag började baka och laga middag gick jag igenom alla kungsfiskar-bilder och tog bort de suddigaste.
 
Maken överraskade med att komma hem en timme tidigare och då stod jag mitt i bullbaket, men under första jäsningen lagade jag middag, banh xeo, rispannkakor med fyllning.
 
 
Nu är jag äntligen färdig med baket och har bäddat rent i sängen. Jag tycker det kan räcka för idag 🧡💙
 
Provade ny fyllning i bullarna - mandelmassa/nutella 😋

Hundarna ska ut igen om en stund och eftersom både maken och jag är rätt trötta får vi väl slåss om saken 🙋‍♀️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0