Bahn Mi đŸ„–

Maken skickade mig och min huvudvÀrk i sÀng igÄr. NÀr inte ens en max-mix av Alvedon och Ipren hjÀlper, vad göra? Jag har inte huvudvÀrk sÀrskilt ofta, men nÀr jag nÄn gÄng fÄr det hjÀlper bara sömn...
 
PÄföljden blev att jag vaknade flera timmar före min fredagslediga make. LÄg och messade med yngsta dottern och jÀmförde olika vietnamesiska recept. Min Pho igÄr blev ju för trist, men hennes Pho hade blivit lyckad med bl.a lök, kanel och stjÀrnanis i buljongen. Jag fÄr ge Pho en chans till men inte denna vecka. Idag stod Bahn Mi pÄ menyn, sen vill jag prova Bun Bo och Com Chien Trung innan vÄr vietnamesiska vecka Àr slut och Pho kan fÄ en chans till revansch. 

 
NĂ€r maken vaknat delade vi pĂ„ det sista av bananbrödet till frukost och gick morgonpromenad tillsammans. Kallt, vackert och inte halt 🙏 I övrigt har vi inte gjort nĂ„t sĂ€rskilt. Planterat en mango-, tvĂ„ avocado- och ett gĂ€ng kvittenkĂ€rnor. Till middag blev det, som sagt, Bahn Mi. 

Min variant av receptet:
1/2 stock flÀskfilé tunt skuren som jag brynte och sen hÀllde pÄ en marinad den fick koka ihop med bestÄende av
2 msk soja
1 msk honung 
2 vitlöksklyftor 
2-3 cm riven ingefÀra 
1/2 tsk chilikrydda
MajonÀs som breddes pÄ minibaguetter
Strimlad isbergssallad 
Picklad morot som jag gjorde tidigare i Ă„r
SrirachamajonÀs vi hade kvar frÄn Pizza Hut
 
 
Snabblagat och suuupergott! Men fel bröd, minibaguetterna blev för stabbiga đŸ„–Â NĂ€sta gĂ„ng ska vi vĂ€lja ett annat bröd, kanske bara ett snabbt rostat formbröd.

Lugn kvÀll med telefon, radio och sen tv.
 
Imorgon blir det Bun bo. Jag har redan lagt den andra halvan tunt skivade flÀskfilén i marinad. Receptet kommer imorgon...
Trackback
RSS 2.0