Pingvin-väder

Det har varit nästan omöjligt att promenera idag. Det har regnat och isen på vägarna har lagt sig kompakt. Isbekämpning existerar inte härute av naturliga skäl så det är bara att ha broddarna på och gå i diket. Jag hatar verkligen is! När jag kom hem från morgonpromenaden hackade jag bort isen på altanen så jag fick en isfri gång fram till trapporna som jag oxå hackade rena från is. Slog ner den is och snö jag nådde på taken oxå för dels är jag rädd att hundarna ska få det i huvudet, dels skäller de varenda gång ett flak åker ner i altanen så det är ett herrans liv hos oss varje snösmältning och snösmältning brukar vi ju ha flera gånger innan våren kommer 🍃🌷🍃

Jag kallar det pingvin-väder för det är ju så man ser ut
 
Utan vatten har vi oxå varit. Jag är glad att vi har en Facebook-grupp för området för där skrev nån i förrgår att ett planerat avbrott skulle göra oss vattenlösa idag mellan kl10-16. All sån information får man annars söka själv... men inte går jag in på såna hemsidor i förväg. Om jag blir utan vatten, el eller om sopbilen inte kommer kollar jag, men inte i förväg som sagt. Jag hör till den generationen som litar på att man får en lapp i brevlådan vid planerade stopp 🛑 Nåväl, en kvart i tio kom jag på det där med vattnet så jag diskade i en farlig fart och fyllde upp den största kastrull jag hittade med vatten 💦 Vattnet var tillbaka redan strax efter 12.00 och det var ju skönt.
 

Sonen kom på besök på eftermiddagen. Han köpte med sig lunchmiddag. Han blev kvar en stund in på kvällen oxå och det var supermysigt. Vi pratade och tittade på tv medan jag jobbade med mitt projekt.
 
 
Och projektet la jag ner först vid 21-tiden. Om jag kan hålla disciplin och/eller inspirationen ett tag till kanske det blir nåt. Stekte upp jätteräkorna jag tagit fram till mig och maken i smör och curry 🍤 De får bli lunch eller nåt imorgon. Tittade klart på en skum film - de bedragna - vacker på ett sätt, men underlig. Funderar på om jag ska krypa i koj. Maken har fått jobba över och sover kvar på jobbet. Det gjorde han natten som var oxå. Vi får se om jag får hem honom i morgon för nu har han gått på beredskapsveckan... och den har börjat rörigt.
 
Godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0