Rest-fest

Alltså, jag tycker det är så inspirerande med rester! Det kan liksom ta vägen varsomhelst ‼️ Idag gick jag igenom kylen och tog mig en funderare på vad man kunde göra av slattarna som blivit kvar efter nyår. Vi hade en utgången grädde, en del såser samt rom kvar plus att jag behövde ta reda på de två stora laxsidorna maken köpte i mellandagarna. Vi hade en ledsen mango kvar i fruktskålen oxå... Hittade ett recept på mangokyckling så för att göra plats i frysen för laxen tog jag fram kyckling. Receptet innehöll garam masala vilket genererade en undersökning av kryddskåpet och jag hade alla kryddor för att kunna göra egen garam masala minus kummin. Perfekt👌 Och istället för yoghurt tog jag créme fraîche. Smakade suveränt vid avsmakning 😋
 

Men sås-slattarna då? Jag bestämde mig för att låta mangokycklingen få stå till sig nåt dygn ...
 
 
... och ugnsbakade en tredjedels lax med "hummersmöret" som blev över på nyårsafton. Till det blev det sista bitarna västerbottenostpaj och det sista av gräddfilen, rommen och créme fraîches-såsen som vi haft till stekt kyckling i mellandagarna. Det blev en riktig rest-fest!
 
 
Ikväll satte vi i oss ost-slattarna som blivit kvar efter vår räkafton dan före julafton. Att kylskåpsrensa är kul! Och gott! Och inspirerande!
 
 
I veckan som kommer bjuder kylskåpet på apelsiner 🍊🍊 och en massa morötter 🥕🥕🥕 Det ska bli spännande ‼️

14 min mer dagsljus har vi fått sen vinterns kortaste dag 🌒  Det tackar jag allra varmast för ❤️🙏❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0