Egentligen…

... skulle jag och en kompis åkt till Vadstena idag för att kolla in spetsutställningarna och den permanenta spetskonsten de gjort iordning på Rådhustorget, men det fick vi ju givetvis ställa in. Man lever ju liksom på hoppet så länge det går, både att Bamse ska må bra men oxå för att man vill åka på den där trevliga dagsutflykten. Men som sagt, att åka med en nyopererad hund är både djurplågeri plus att fokus skulle ligga på oron för honom snarare än glädje över spetskonsten. Vi kommer få en chans till.
 
När jag vaknade imorse hade lilla Bams' kissat blod på tre ställen och spytt på två i vardagsrummet. Han fick smärtlindring inatt för han grät och även om de sa att medicinen kunde/skulle tas fastande kanske det blev för starkt? På morgonpromenaden gjorde han mig glad genom att få ut en riktigt snygg bajskorv 💩 men kisseriet är jobbigt. Först kommer det som ska komma men när han stått två minuter och det kanske kommer en droppe blod tar jag upp honom och bär honom en bit 🩸 Det kan ju inte vara bra att han står och pressar hur länge som helst, han är ju svullen invändigt förstås. Negativt är att han inte äter och jag ger honom vätska i medicinsprutan för han vill inte dricka nåt vidare. Positivt är att det som lukten av sårvätska har avtagit. I förrgår satt lukten i alla mina kläder och på huden, igår skrubbade jag mig hårt hårt i duschen för den var så påträngande, men idag är lukten i princip borta. 
 
 
Rambo har alltid varit en dramaqueen och nu är han sympatisjuk. När vi var på återbesöket igår gick han fram till veterinären och sköterskorna först "se mig, se mig" och sen lägger han sig på mage med huvudet böjt mot golvet och skakar. När Bamse kissar står han men ena framtassen i vädret och hukar med huvudet och ser så tragisk ut. Han lider verkligen med sin bror ❤️

Efter morgonsysslorna började jag städa av köksbordet och stolen som är min avstjälpningsplats för "viktiga" papper. Papperna ligger nu i samma oordning på golvet framför min fåtölj för jag bestämde mig för att jag behövde måla lite på den där kardinalen, painting-by-numbers, som blivit stående på avstjälpningsstolen sen tidigt i våras. Det var jättekul ‼️
 
 
 Tänk att få sitta
och måla en röd fågel
i julisolen
 
 
Jag gav upp vid femtiden, tittade lite på tv och lagade middag. Maken kom hem först vid åtta. Ikväll har jag virkat klart en av provbitarna på ett av mina favvomönster. Denna kommer jag inte virka armband av, det blir det blå eller gröna tror jag.
 
 
Kvällspromenaden är avklarad och tre av männen i mitt liv ligger och slaggar i sängen där jag nu tänker krypa ner.
 
Ber i min aftonbön för att Bamse ska vara mycket bättre imorgon 🙏
 
Nu har myggorna
fått konkurrens av bromsen
Biten överallt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0