Antiklimax

Vaknade till en spännande dag. Först skulle vi till makens jobb, han skulle rondera, jag skulle promenera 🦮🐕‍🦺🚶‍♀️Det blev en himla fin promenad och där haiku ställde upp sig på rad i huvudet. Den första ploppade upp när jag gick förbi Lantmännen. Det står cerealia på en vit vägskylt och de köper ju in stora mängder bla havre till sin produktion av bla pasta och färdigrätter (Gooh). På engelska heter frukostflingor cereals och det är ingen slump. Ceres var en sädesgudinna i det gamla romarriket och cerealia var en vecka av firande och lekar till hennes ära. 
 
Cerealia
Sädens gudinna Ceres
Romarna leker
 
Den andra är en revidering av en jag publicerat tidigare där jag kände att champagne och blågula band kanske inte är självklart att det handlar om studenten. Jag gillar hur min haiku utvecklas. Det är en process och jag älskar processer.
 
Hägg och syrener
Vita mössor, studenter
Framtiden är här

Den tredje kom ur hjärtat...

Och solen lyser
Och luften andas ljuset
Och jag är lycklig
 
 
Maken var klar med sin rondering innan jag hunnit tillbaka så han hämtade upp mig i Järna C. Vi började åka mot Gripsholm trodde jag, han trodde Taxinge slott. Jag hade föreslagit Taxinge men han tyckte Gripsholm... jamen ni fattar! Hur kommunicerar man egentligen❓ Tyvärr blev det tjafsigt mellan oss och av tidigare skit-anledningar vägrar han köra min bil 💩 så vi hamnade mittemellan i Hedlandet vid ett fik där vi inte kunde promenera hundar. Vi åkte tillbaka, men stannade till vid affären, där vi inte varit sen barnen var små, och jag hittade precis det jag ville ha! Halvlånga leggings! Köpte fem - tre svarta och två vita ‼️ Happy-Happy ‼️
 
Eftersom maken inte ville åka tillbaka några mil så fick det iallafall bli Gripsholm. Vi redde ut tjafset och det såg ut att bli en bra eftermiddag.
 

Vattnets gudinna
Ungdomarnas gudinna
 Antikens Hebe
 
Killarna arkeologade lite i slottsgrunden 😆

 
Vi gick över till Mariefred och fikade hos hembygdsföreningen.
 
Fråga inte... Självklart fick de köttbullar‼️
 
Vackra Mariefreds kyrka ⛪️ 

Meeen på vägen hem var vi igång igen 😫 Jag missade avfarten till motorvägen som dök upp hastigt bakom ett buskage. I min värld är detta "hoppsan, vi körde fel men vad gör det? Det är bara att vända eller så blir det en spännande utflykt 😃" I hans värld och exakt vad han gav utryck för: "Vad fan har du GPSen till". Jaja, shit häppens tänkte jag 🥵 Han tyckte jag skulle fortsätta gamla vägen mot Åker (❓❓❓) och jag hade fortsatt stenkoll på GPS men fick stanna framför ett par järngrindar efter en högersväng, och här var det helt enligt GPS anvisningar. Då brast det. Jag vände och fortsatte höger på samma väg och efter 200m fanns skyltar mot Åker, men jag storgrät. Solglasögonen immade igen och helst hade jag velat kasta både solglasögonen och GPS ut genom den stängda fönsterrutan‼️ Vilket svek!!!! .... men jag fegade ur. De är ändå bra att ha när jag är själv i bilen. 
 
Kör vilse igen
Alla vägar bär till Rom!
Jag ska till Strängnäs 

Ikväll pratar vi inte. Jag har suttit inne och druckit ett par glas vin. Han har suttit ute och... honestly? I don't know. Min stress är nu lika med noll och han får fundera klart. Urladdningar behövs. Han får fundera på sitt språkbruk och jag på mitt humör... eller vad det är jag behöver fundera på. Tålamod? Ödmjukhet? Tantkraft?
 

 Med stor förväntan
Allt går käpprätt åt h-e
Antiklimaxar
 
Och låtsas nu inte som om du inte haft en enda konflikt i ditt liv för ingen kommer att tro dig. Omfamna det faktum att all kris är utveckling. Trist ja! Livsberikande JA!
 
Over änd out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0