Sista mĂ„ndan i juni đŸŒ€

Inga mardrömmar inatt, men till frukost tittade jag pÄ Polisen Ulf pÄ URplay. Problemet som beskrivs Àr komplext och jag tycker programmet illustrerade det pÄ ett bra sÀtt. SÄsom jag sÄg det i Rinkeby. Kanske synd att jag inte jobbade kvar men gruva sig kan man göra hela livet om man vill! Ska försöka se hela serien...
 
Efter morgonsysslorna bestĂ€mde jag mig för att ta lite eget ansvar. För nĂ„n dryg vecka sen var det inbrott i bĂ„tar nere i vĂ„r hamn och bland annat stals bensindunkar. Morgonen efter reagerade jag pĂ„ att det lĂ„g plasthandskar pĂ„ ett stĂ€lle lĂ€ngs promenadvĂ€gen samt en stark doft av nĂ„got jag tĂ€nkte kunde vara typ lacknafta. Det var före jag visste om inbrottet. Tog för givet att nĂ„gon fĂ„tt problem med nĂ„n maskin, fixat med den och slarvigt slĂ€ngt handskarna i naturen. Ännu nĂ„n dag senare mötte jag en granne pĂ„ fyrhjuling. Hon hade ridit förbi stĂ€llet pĂ„ morgonen och frĂ„n hĂ€stryggen sĂ„g hon dunkarna inslĂ€ngda i buskaget, nu var hon pĂ„ vĂ€g att hĂ€mta dem dĂ„ hon visste vem som blivit av med dem. Plasten har dock legat kvar sĂ„ nu gick jag dit och tog reda pĂ„ skrĂ€pet. Oftast gĂ„r jag förbi och förbannar mĂ€nniskors lĂ€ttja att slĂ€nga skrĂ€p i naturen, men ibland tar jag med mig en pĂ„se och plockar upp skiten. "BĂ€ttre att tĂ€nda ett ljus Ă€n att förbanna mörkret". Nu Ă€r plasthandskar, trasiga petflaskor, hundbajspĂ„sar och chokladpapper bortplockat i nĂ€romrĂ„det. 

Perfekt lagom varmt

Himlen Àr blÄ, luften ljum

En dag i juni

 

 

SÄ hÀrligt att gÄ

LÀtta steg, svÀngande arm

Helt utan smÀrta

 
Hela dagen, med avbrott för vovvenader och matlagning, har jag Àgnat Ät Skuggornas tid, den nionde delen av Stafettserien SlÀkten vilken jag strÀcklÀst idag. Del Ätta, Falkens döttrar, har tagit flera mÄnader att orka sig igenom.
 
 
SĂ„ olika det kan vara. Sov gott nu, mina vĂ€nner ❀

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0