En riktig slödag

På ett sätt känns det som en bortslösad dag för jag har inte orkat göra nåt av min lediga fredag, på ett annat sätt som en bra dag för återhämtning. Jag klev inte upp förrän klockan passerat tio, då förberedde jag frukost och gick ut med hundarna. 

Genom fönstret ser

jag vinden leka tafatt

med löven

 
Efter frukost blev jag sittande i fåtöljen, ovillig att ta mig någonstans överhuvudtaget. Ringde ett par samtal, skrev några mail och började läsa en bok som en av mina knyppelelever skrivit 📕 Den handlar om en afghansk flykting som hon hade inneboende hos sig under några år, som förlorade kampen mot Migrationsverket och idag åter befinner sig i Afghanistan. Hon har bara kunnat ha lite kontakt med honom sen han utvisades då telefon-förbindelserna är så dåliga och nu är det flera veckor sen hon hörde nåt. Läget är ju oroligt därborta… Kan rekommendera boken, det är ett välskrivet tidsdokument.

(null)

Efter andranaden gick jag inte in utan gick och skurade ur och fyllde badtunnan istället. Då kändes det bättre… Jag funderade över det där med bortkastad tid och insåg hur fel jag resonerar. All tid ska tas tillvara och den där viktiga tiden när man bara umgås med sig själv och reflekterar liksom försvinner då. Att läsa en bok samtidigt som man gosar med sina husdjur är väl väldigt väl spenderad tid? Jag har flera böcker som ligger framme och som jag vill läsa men tar mig aldrig tid.

(null)

Igår la jag ärtor i blöt och idag kokade jag ärtsoppa. Mumsfilibabba. När maken kom hem satte han fyr på badtunnan. Jag ska spola på några knyppelpinnar, sen är det nog läge att krypa ner i vattnet 😃
💦💦💦💦





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0