Impulser klingar av

Jag höll på att glömma mötet imorse men jag hann i tid. Det enda jag hade i huvudet var en digital utbildning om självmordsprevention som började kl 9.00 och tänkte inte på att jag skulle på ett möte dessförinnan, inte förrän jag satt och åt frukost och då blev det fart på tant Guggelutt. Utbildningen var jättebra. Vi var tre arbetskamrater som satt i samma rum och det var oxå jättebra, både detta att slippa trängas med en massa människor och att slippa sitta ensam.

(null)

(null)

Av allt bra som sades fastnade jag vid att "impulser klingar av". I självmordspreventivt syfte menade föreläsaren att om man bara kan hindra självmordsförsöket en liten stund kan impulsen klinga av och personen välja att avbryta. Tex var det tidigare Västerbron i Stockholm en vanlig plats att hoppa ifrån, men så satte man upp hinder på broräcket och det blev svårt att komma över kanten. Det kan få en person att låta bli sitt självmordsförsök då impulsen hinner klinga av innan hen kommit till Liljeholmsbron. Och att kasta sig framför en buss på vägen istället är tydligen inget alternativ om man tänkt sig att hoppa från en bro. Och jag som trodde att de där stora fula plastskydden handlade om att det inte skulle falla ner grejer på passerande båtar 😅

… men just det där att få ord på och tänka på att impulser klingar av är ju användbart i en väldig massa olika situationer. Det är ju användbart i allt från självmordsprevention till att ta en kaka till eller peka finger åt idiotier i trafiken. Det tänker jag ta med mig i andra situationer både i jobbet och privat. 

Lite efterjobb, sen hem och plocka fram de nyfångade kräftorna vi köpte på Ica i Gusum i helgen 🦞😋

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0