Meståget i Järna

Vaknade efter åtta timmars god sömn i husbilen på makens jobb och insåg att jag sovit i nio. Det blev vintertid inatt och vi fick en timmes extra sömn. Jag var inte medveten om att makens telefon larmat så han hade varit i kontrollrummet när klockan slog om inatt. 

(null)

Tack vare den extra timmen hade vi inte bråttom nånstans och jag delgav honom en sån där tankekedja jag haft på morgonen och som man kan få ibland. Vi åt fläskfilé Oscar igår och det åt jag med väninnan i måndags oxå och den var mycket godare än den igårkväll... så tänkte jag att det kan bero på olika kockar, antal gäster (=stress) eller på att i lunchhungern efter dopet svängde vi förbi McD och köpte chicken nuggets och där var de otrevliga, men nuggetsen var jättegoda så jag var inte jättehungrig när vi skulle äta middag så jag lämnade det mesta av pommes friten som inte alls var lika fräsch och krispig som i måndags... så gick tankarna vidare på matsvinn och att McD lagar maten efter ordern är lagd för att minska matsvinnet och det är ju bra, för vad gjorde de av maten tidigare? Då började jag tänka på skolbespisningen och de där påsarna man skrapade i matresterna i och det sas att dessa rester gick till grisarna… och när jag tänkte på skolbespisningen mindes jag den goda mandelfisken de serverade på Adolf Fredrik. Summan av denna kardemumma blev att jag lagade mandelfisk till middag ikväll 😃🥜🐠

Vid klockan åtta vintertid klev vi upp, maken gick in och fixade frukost och jag gick ut med hundarna. På vägen tillbaka hamnade vi mitt i ett meståg. Medan Bamse förrättade sitt tarv försökte jag identifiera de fåglar som tjattrade ovanför oss. Blåmes, talgoxe och ett vimmel av den otroligt söta stjärtmesen 😍 Meståget är ett fenomen man kan se på vinterhalvåret när småfåglarna går ihop i större grupper och söker föda tillsammans 🕊

(null)
Stjärtmesar. Bild från 4 november förra året

Efter frukost gick maken ut och började tvätta och polera min bil. Han avbröt sig, tog hundarna och följde med mig upp till centrum. Han gick tillbaka medan jag fortsatte till Överjärna kyrka för att delta i gudstjänsten. Det var överraskande nog den förra Hovsjö-prästen som höll i gudstjänst och en person som jag varit handledare för var gudstjänstvärd. Kyrkans värld är liten.

(null)

Överjärna kyrka var liten men historiskt naggande god. Med anor från 1100-talet har den troligen både varit ett försvarsvärn och hyst pilgrimer på vinden där den legat strategiskt nära farleden mellan Mälaren och saltsjön. Först på 1800-talet genomgick den en renovering som var rätt tuff.

(null)

(null)

(null)
Den urgamla madonnan bakom den fantastiska ljusbäraren "Tryggheten"

(null)

Efter gudstjänsten gick jag tillbaka till makens jobb och en skinande ren bil. Vi fikade och sen åkte jag hem. 

(null)

Gick ut med hundarna och lagade mandelfisk, diskade och åkte till knypplingen.

(null)

Knypplingen var lika kul som vanligt, jag har så otroligt härliga elever. Jag tog med knyppelpinnar till en elev som fått slut på sina och hade använt fantasin för att kunna fortsätta knyppla.

(null)
Ätpinnar, hårspännen, smörknivar och kvistar. Man tager vad man haver 😃

Kvällen tillbringar jag vid Tvn med en godishink 😋 Maken blev kvar på jobbet 😢

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0