Diakoni-tisdag

Det blev en lång och innehållsrik dag. Jag var på jobbet redan några minuter efter halv åtta av två skäl: 1. Jag har ingått i planeringsgruppen och jag tyckte jag skulle vara där bland de första och 2. Vi skulle hålla till i Lina kyrka och jag hade inte varit där förut  så jag tog lite extra tid på mig ifall jag skulle komma vilse. Jag kom först och började min arbetsdag med att gå igenom och svara på mailen.

(null)

Jag tyckte det blev en bra och givande dag. Jag har ju lite svårt för lekar och sånt och det bästa sättet att få ut vad man själv önskar av en sån här dag är ju genom att vara med och planera. Nu blev det en kunskapsinventering av arbetslaget och föreläsningar enligt mina förslag. Så gick vi igenom mötestäthet, diakonidefinitioner och diakonitriangeln i vår kontext. Perfekt. Hen som raggat föreläsare hade på kort tid fått tag i en lika spretig som suverän blandning av Stadsmissionen, fältarna och försörjningsstöd plus att vi fick höra hur vårt EU-migrantsprojekt förlöpte och till lunch fick vi libanesiskt. 

(null)

Morgonbönen lyckades jag sabba genom att inte kunna alfabetet. På mitt förslag skulle vi fyra som planerat dagen läsa episteltexten varsin gång med paus emellan så deltagarna kunde fundera själva över innebörden. Det lät väl enkelt och bra? Vi läser i bokstavsordning tyckte jag så först läste A. Sen dröjde det jättelänge innan A läste texten igen varpå jag insåg att G kommer före H‼️ Jag satt och väntade på att H skulle läsa men det var ju min tur och det var ju bra att A räddade situationen… men med den påföljden att när jag (G) och H läst läste inte M eftersom vi läst fyra gånger. Då pålyste jag psalm 790 men där lyckades vi få till lite olika melodier så det blev bara en vers i en oväntad stämsång. Men men, vi får skratta åt det på utvärderingen imorgon 😅

Jag kom hem vid sex och gick en sväng med hundarna innan jag satte in potatismos/tacogratängen i ugnen, den som jag förberedde igår. Maken kom hem efter jobb och 65-årsfirande lagom till den var klar ✅ 

Lugn kväll vid Tvn med planer i huvudet på nytt knypplat svampmönster… går det att få till en stolt fjällskivling och en blåmusseron tro? Jag ska skissa min idé imorgon.

(null)
Blåmusseron och stolt fjällskivling. Bilderna snodda på nätet.

Kvällsnaden gjordes före pannlampsligan och nu är snart "Över Atlanten" slut. Sängen hägrar efter en bra dag 🤗







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0