Påsk

Det har varit ett fantastiskt dygn! På väg till och från Tveta inatt stötte jag på grävling, rådjur och hare i den svarta natten. Påsknattsmässan i Tveta kyrka blev stämningsfull och mäktig i mörkret.

(null)

(null)
Före och efter vi tände upp kyrkan och smyckade den med dukar, ljus och blommor igen.

(null)

(null)

Kom till husbilen vid halv två och somnade ganska omgående 🕜 Ville inte alls kliva upp när klockan ringde sju 🕖 men jag blev snart ivrig att komma iväg på påskdagens mässa i Hovsjö, oxå den blev jättehärlig. Hela församlingen fick bära in grejer som dukar, påsklandskapet, nattvardskärlen och det blev en superfin gudstjänst. Vi hade dop-erinran och nattvard, en trio som sjöng och en jättefin predikan. 

(null)
Barnen drogs till de nya påskfigurerna som sytts på hantverksgruppen. De blev så himla fina!

(null)

(null)
Vi stänker vatten på varandra och församlingen - dop-erinran 💦 

Hela församlingen åt en påskbuffé tillsammans och flera hade hjälpt till att baka. Sen hjälptes vi som jobbade åt att plocka iordning och avsluta denna jättefina förmiddag tillsammans.

På väg därifrån såg jag på telefon att min son med familj var i grodkärret där vi bodde förut, i Ormkärr. Grodorna lekte för fullt. Jag tänkte att jag skulle åka dit som imorgon, men så ringde jag maken som väntade hemma, samt sonen, och innan jag hann svänga av mot Strängnäs kunde jag välja vägen mot Stockholm istället. Det blev en superfin eftermiddag i kärret, min stolthet 🐸 För ganska många år sen svarade jag på ett upprop från Stockholm stad där de efterlyste groddjurs-lokaler och jag tipsade dem om Ormkärr. När vi flyttade dit 1993 fanns där massor av lekande grodor i ett dike om vårarna, men med åren blev de färre och färre.  En kille kom ut till oss och jag visade honom runt i området och berättade om hur det sett ut tidigare med både alla grodor, men oxå salamandrar.  Våren efter (kanske 2011) kom de grävde en damm vid diket där grodorna förde en tynande tillvaro. Nu är leken igång igen och det är sååå fantastiskt! De ökar från år till år och jag spricker nästan av stolthet och lycka 🐸 Det är inte alla som kan titulera sig som "mamma" till en damm 😄

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Wille gillar oxå grodorna och dammen. Sådan farmor, sådan sonson 👵🏻👦 

(null)

Efter ett par timmar åkte jag hem. Maken fyller år idag och han hade köpt sin favorit - morotskaka 🥕 Vi fikade och jag promenerade en stund med grannen, sen gjorde jag våfflor som vi kunde äta ute i paviljongen idag 🧇 Vädret har ju varit underbart 🌞 

(null)
Våfflor med grädde och hjortronsylt vi köpte på resan till Höga Kusten i juli 😋

Ett dopp i tunnan har fått avrunda dagen. Ska bli så skönt att få sova 💤
🥱



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0