Easy friday

Nässelfjäril’n

torkar daggvåta vingar

morgonsolen


En himla lugn fredag. Jobbmässigt hände typ ingenting. Gick igenom kalendern inför hösten, pratade med relationsvåldcentrum om en ev. samtalsserie, kollade om nåt hänt inför Paludans besök i Hovsjö och Ronna. Ikväll läste jag att allt varit lugnt. Ingen koran-bränning, inget grisblod. Och jag fick inga samtal öht, inte ens ett enda mail!

Tidig em lämnade jag hundarna på dagis och fortsatte upp till min frissa på Kungsholmen i Stockholm. För ett tiotal år sen gick jag över lilla torget mellan Vantörs kyrka och frisörsalongen och beställde tid hos henne. Jag fattade tycke för henne tidigare då hon ingrep i ett hundslagsmål på torget. En sjumånaders boxervalp och en äldre golden retriever rastades av två småbarn, och när valpen fick syn på en pitbulltik slet han sig och det blev ett ordentligt slagsmål. Frissan räddade valpen med en hårspraysflaska, polisen och ordningsvakter kom. En australiensare som inte kunde nån svenska alls tog med sig valpen och retrievern in i kyrkporten och satt där till ägaren dök upp. Barnen var förtvivlade! Retrievern fick gå hem och pitbullens ägare fick behålla sin tik, men den skadade valpen och flickvännen till ägaren tvingades uppsöka veterinärvård. Polisen körde henne och hunden fast ägaren inte ville det, han skulle plåstra om valpen själv sa han, men det sa polisen nej till då valpen fått en stor bit hud på benet bortslitet. Jag vet allt detta då jag gick mellan frissan, missbrukargänget, australiensaren och barnen. Ett par veckor senare beställde jag tid hos frissan och har följt henne sen dess. Hon har bytt salong tre gånger efter Högdalen - två ggr på Söder och nu har hon eget på Kungsholmen. Hon är den bästa frissan i min värld 🌍 

Idag pratade jag om uppsatt hår och hon kom med idéer. Givetvis nappade jag. Hon är ju bäst!

(null)

(null)

(null)

(null)
Citronmuff och lakritskola 😋

(null)
(null)
Busigt och diskret. Vänta bara tills jag sätter upp håret i knut 🥢

Kom hem vid halv sju. Innan jag åkte hade jag packat ihop det viktigaste. Nu jobbade maken och jag hårt och effektivt, en timme senare satt vi intryckta i bilen med burar, djur och väskor.

Inatt sover vi i båten vid bryggan. Vi bestämde oss för att inte åka ut ikväll eftersom det började mörkna vid nio. Nu är vi redo imorgonbitti istället!

(null)
Månen steg upp stor och blodröd 🩸 Den kommer vara fortsatt stor hela natten då den är nära jorden just nu, men den röda färgen har avtagit 🌕

🧑🏼‍🎤 Godnatt världen 🌕



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0