Lördag i Herrestaviken

En blodröd måne 

stiger upp i horisont

Vandrar vidare


(null)     


Imorse gick vi upp tidigt, rastade hundar och fixade frukost, sen tuffade vi iväg in till Strängnäs för att tanka diesel och vatten. En timme senare förtöjde vi i Herrestaviken.


(null)

(null)


Dagen har varit ljuvlig. Att "bara vara" i en mälarvik kan vara hur händelserik som helst. Jag har kunnat studera en flock grågäss. De skränar mycket när de flyger men precis inför landningen blir de tysta, slutar flaxa och använder vingarna som en luftbroms. Vi har sett skarven fiska och abborren jaga smålöjor som hoppar upp och studsar på vattnet för att undkomma. Den blå flicksländan har gång på gång landat på ankarkättingen och tillochmed försökt para sig med den. En stund senare flög den förbi oss med ett stadigt tag om nacken på en grå hona. Då förstod jag likheten tillfullo.


Den blå flicksländan 

försökte para sig med

ankarkättingen 


(null)


En trollslända stod still i luften en dryg meter framför mig innan den gjorde ett utfall och tog ett litet knott som inte hade en chans. Fiskgjusen har cirkulerat över oss i omgångar. Vid ett tillfälle var de två stycken, kanske en förälder med unge? En större småfisk nappade mig i tån när jag badade… ja ni hör. En lördag i en mälarvik kan vara hur spännande som helst.

Maken har tagit vovvenaderna då jag har svårt att ta mig iland där vi ligger. Istället har jag lagat maten och diskat. OCH KNYPPLAT! Min hällristning har så att säga "lossnat" och jag hoppas det blir så bra som jag vill.

(null)

(null)

(null)

(null)
Har haft bra "hjälp" vid dynan idag 😅

(null)

(null)
Smågrabbarna har helst tagit det lugnt 

På en av promenaderna hittade maken kantareller. Jag var lite osäker på dem så jag kontaktade min kompis som är svampkonsulent och hon bekräftade - kantareller, lite torra, men riktiga gula kantareller. Blev jättegott i pastamiddagen med en sås av bacon, rödlök, spetspaprika, vitlök och mängder av färsk spenat 😋

(null)

Underbar dag och underbar kväll i viken.

Ser fram emot morgondagen 💝

(null)

🌞 Godnatt världen 💦 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0