Äntligen hemma

Lite försenade kom vi iväg igårkväll vid halv åtta 🕢 (svensk tid halv två på em 🕜) Vi fick veta att den kraftiga förseningen berodde på krånglande bromsar som bytts ut och att de sen fått vänta med att starta då Phukets flygplats inte är öppen på natten 🤔 Jag fick inte riktigt ihop det, men var glad över de nya bromsarna! Vi startade i blixt och dunder vilket var jättejobbigt tyckte jag, men snart var vi ovan molnen och allt gick bra. Enda smolket är väl andra passagerare, som vanligt, som gubben som påstod sig ha ett köttsår i ändalykten efter ett fall i en trappa och behövde sitta mjukt i premium-klass. Det fick han inte, men han fick den lediga stolen bredvid oss med extra benutrymme. Det stör inte mig i sak att vi betalar extra och inte han för har man ramlat och har ont kan man gott få lite omsorg, men att han inte hade några som helst problem med sitt arsel när han skulle sätta sig, inte ens när han gick ner på huk för att stretcha för då måste han ju ha stretchat även det påstådda köttsåret, men inte minsta grimas av obehag, DET störde mig. Han skulle bara gama till sig en bättre plats. Sen satt han där med sina långa skånkor rätt ut och lät folk snubbla bäst de ville där han bredde ut sig strax framför toaletterna. Barn stör mig inte heller nämnvärt men när jag precis lyckas somna och nån j-vel börjar klia mig med sitt pekfinger i mitt huvud för att påpeka att jag måste ha stolen upprätt gör han har faktiskt baaaarn i knät, då hade jag mest lust att visa vad mitt långfinger kan göra 🖕 Man kan faktiskt 1. Be vänligt 2. Be vänligt INNAN jag somnat till. Normalt är jag hur medgörlig som helst. Men det är som det är. Jag slåss inte med idioter. Jag tackade för den storslagna vyn över Dubai istället.
 
Palmön
 
 
Klockan halv tre inatt landade vi iallafall 🕝 Vi fick gå genom hela flygplatsen för att komma till vår transfer, så lång allt väl för det var skönt att gå lite efter den långa resan, men att sen slåss med folk som trängs för att komma före dem som köat en stund i kylan 🤮 Jag gissar att alla är trötta och vill komma hem 🙃 Dessutom bet de 12 minusgraderna i skinnet som vid det här laget vant sig vid 30 plusgrader i skuggan.
 
Strax före fyra kom vi äntligen till en bil som inte alls var medgörlig. När maken satte nyckeln i låset började vindrutetorkarna att veva, lysena lös och den gnydde till och blev tyst. Vindrutetorkarna däremot vevade hysteriskt på. Jag försökte hålla mig för skratt, lastade in grejerna i bilen och började gno på rutorna med en isskrapa för att inte börja tokgarva medan maken jagade personal. Det kom en kille med extrabatteri och strax hoppade motorn igång. Puh!
 
 
Kvar över fem imorse rullade vi in på vår uppfart. Upp och in med väskor, mot en varm dusch och den hägrande sängen. Vår första reaktion på kylan var att det kändes som att komma in i hotellrummets aircondition, men när vi tittade på termometern var det TOLV GRADER! Nej, nån dusch blev det inte! Maken hade satt luftvärmepumpen på 17 grader medan vi var borta, men med damm i filtret orkade den inte producera mer än 12 grader. Han dammsög rent filtret och satte upp tempen till 20 grader medan jag började spola i kranarna. Det gick bra tills jag ville tvätta händerna i varmvatten, då vrålade det ett avgrundsvrål. Rören i varmvattenberedaren var tydligen boven och maken skruvade lite rör, sen blev det tyst. Jag hämtade extra filt från vardagsrummet och kröp ner halvt påklädd. Klockan var nästan sex och jag hade fått nog av äventyr!
 
Vi gick upp vid nio, då var det fortfarande inte mer än 15 grader i huset. Maken åkte till Ljusterö och hämtade hundar. Jag har jobbat hemifrån och eldat värmeljus hela dagen. Nu har vi gosiga 20 grader inne och råheten är borta. Maken som kört bil hela dagen har tagit sig en tupplur... men jag ska nog gå ut sistanaden med hundarna och ta den där duschen innan jag kryper ner. Imorgonbitti ska bilen besiktigas för döm om min förvåning när jag mottog ett sms från transportstyrelsen när vi var i Thailand, att min bil fått körförbud pga utebliven besiktning...
 
What could possibly go wrong???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0