Om man skulle få nåt gjort då…

Visserligen var jag trött inatt, men det var samtidigt så otroligt skönt att få vara "ansvarslös" och bara sitta med broderiet 🪡 Tvn var på men den var mer som ett bakgrundssällskap. Tankarna släpps på något sätt fria när jag koncentrerar mig på annat och det var gott för själ och knopp att umgås med mig själv ett tag 💭 Jag hamnar ofta i ett mood av självreflektion så här års och det är väl inte så konstigt. Vi är mitt i midvintern, året går mot sitt slut, kyrkoåret är nytt och vi har firat Kristi födelse för fullt ❄️ Nu är det på riktigt mellandagar innan vi firar in det nya året 🎉 I nya almanackan har jag ännu skrivit läsligt och jag kan flina åt det upprepade gånger under året: att det syns vad jag skrev in när almanackan var ny, senare är det mest kladd och krumelutter ✍️ 

Låg och drog mig imorse men slängde fötterna över sängkanten vid tio och gick in i duschen 🕙🚿 Djuren, frukost, promenad, disk, rensade frysen och gick igenom förrådet av glasburkar, sen satte jag mig att jobba. Skulle visserligen vara ledig idag, men jag behövde få klar torsdagens gudstjänst. Ringde mamma på em och fick hjälp med justeringar. Den kommer att handla om Staffan Stalledräng, st Stefan, den förste diakonen som stenades till döds under överinseende av Saul, senare Paulus efter att han blivit kristen.

(null)
St Stefans attribut är bla tre stenar

(null)
Halv fyra på em … 🕞 

(null)
❤️

Förra våren gick jag ner 8 kg men under hösten har jag lagt på mig 10 nya kg plus att både mage och leder är svullna. Hälsan var en av de saker jag tänkte på inatt. Att det ska vara så svårt att hålla sig till de bra grejerna! Jag vet ju vad jag inte tål, men efter sommaren fick det bli "high chaparral". Tog fram torsk och broccoli ur frysen och lagade en rest-variant av torsk i ugn 🥦 Det var ju inte så svårt. Allt annat är ju egentligen bara självskadebeteende. Maken blir borta inatt oxå så hans portion blir matlåda till imorgon. 

(null)

Trött kväll vid Tvn, utan broderi.

(null)
Några härliga härochnu-stunder att minnas. Fler kan de bli 🌸

🌸 Godnatt världen 🌸


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0