Jag blir glad av gul snö 😃

Idag har jag jobbat hemifrĂ„n. Jag tycker om blandningen, att jobba hemma gör mig oftast vĂ€ldigt effektiv i planering och kunna ha tid för sjĂ€lavĂ„rdssamtal per telefon utan att bli störd. Att sen jobba pĂ„ jobbet och vara nĂ€rvarande i nuet med de mĂ€nniskor man möter och inte behöva tĂ€nka pĂ„ att "nĂ€r ska jag hinna det och och det och det". Perfekt! 

(null)

Idag pĂ„ kafferasterna, dvs nĂ€r jag gick ut med hundarna, dök ord och korta meningar upp i huvudet och jag fick för mig att prova ett nytt sĂ€tt att dikta haiku. Vanligtvis ser eller hör jag nĂ„got som jag vill fĂ„ ner som haiku, dvs 5-7-5 stavelser och helst nĂ„t med naturen. Idag kom orden stötvis och för att kunna behĂ„lla kĂ€nslan skrev jag ner dem som de kom under promenaderna. TĂ€nkte se om jag i lugn och ro efter jobbet kunde fĂ„ ihop de lösryckta orden/meningarna till dikt. SĂ„ hĂ€r sĂ„g resultatet ut i kvĂ€ll:

(null)

SÄ hÀr blev resultaten:

Snön dÀmpar ljuden

Vagt hör jag ormvrÄk och korp

Är Vintermagi


Och:


Knarr under stöveln 

Skogen Àr av snö vÀlfylld

och vykortsvacker


Detta betyder att jag kommer spara pĂ„ ord och meningar pĂ„ ett annat sĂ€tt framöver. Ordet "vykortsvacker" Ă€r förövrigt en kollega skyldig till. Hon sa det flera gĂ„nger nĂ€r vi Ă„kte till Ă€ldreboendet i torsdags, jag tyckte mycket om ordet och det beskrev skogen idag. 

(null)
Vykortsvackert med smĂ„ söta hundrumpor i förgrunden 😄 Det Ă€r hĂ€rligt att fĂ„ njuta utomhuset pĂ„ det sĂ€ttet ❀

Och den gula snön dĂ„. Nej, jag fick inte till nĂ„n dikt om den, men jag blev vĂ€ldigt glad nĂ€r Bamse kissar som han ska. För nĂ„n vecka sen blev jag livrĂ€dd nĂ€r han kissade mörkt. Det var sent förra vintern som Bamse började kissa blod i snön đŸ©ž VeterinĂ€ren hittade vassa stjĂ€rnformade urinstenar i blĂ„san och det ledde till slut fram till operation i somras. Det tog tid för Bamse att repa sig och jag hoppas att han ska slippa göra om det. Är rĂ€dd att han inte klarar av det igen, han blir ju snart 12 Ă„r. Vi fĂ„r se om det dyker upp nĂ„n haiku om hundpiss nĂ€r jag gĂ„r och lĂ€gger mig 😅

IkvĂ€ll blev det blomkĂ„lsgratĂ€ng med rĂ€kor, sparris och purjolök. JĂ€ttegott! Det blev matlĂ„da till bĂ„de mig och gubben oxĂ„ 😋

🌎 Godnatt vĂ€rlden đŸŒ



Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0