Färgglatt

Egentligen tänkte jag låta dagens rubrik vara "Jag hatar is"… men än sen då? Hade ett härligt samtal med min äldsta dotter som varit på kurs, och bland allt vi hann avhandla medan hon körde hem så pratade vi om vad färgglad mat gör för hälsan. Bäst vore om vi kunde äta regnbågens färger varje dag 🌈 men vissa färger är lite svåra att få tag på i perioder så vi bestämde att färgglatt räcker långt 🎨 i synnerhet när årstiden är så mörk och trist. AIP kan vara väldigt färgglatt med frukt, grönsaker, kryddor och jag trivs väldigt bra med den. Så småningom kommer jag börja återintroducera olika saker, men än är det inte dax. Dessutom har jag hittat nya jättegoda recept på nätet vilket inte fanns för tre år sen vilket oxå triggar min egen fantasi att experimentera.

(null)
Kyckling i marinad med bla gurkmeja och honung 🍯 Köttfärssås med gurkmeja, koriander, ingefära, bladspenat och morötter 🥕 Fläskfilé provencale på bädd av morotslantar toppat med vitlök- och persiljeolja 🌱 Fruktsallad med tranbär 🍌 Sallad på avocado, mango, gurka, crabsticks och kokostekta jätteräkor 🍤 

I övrigt har det varit en överlag trist dag. Isiga promenader, grått väder och inga rafflande arbetsuppgifter. Det härligaste som hänt idag stod en talgoxe för:


Talgoxen sjunger

på vintervåt granegren 

Vilka vårkänslor!


Så tackochlov för färgglad mat 😄 Provade ett nytt recept idag, fläskfilé i limesås, supergott! Kokade pasta till maken men glömde koka brysselkålen till mig så det blev rårivna morötter istället vilket funkade jättebra till den syrliga såsen. Imorgon har jag iallafall brysselkål i matlådan.


🥘 Over änd out 🥬






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0