Skhlm mm

När jag lämnat hundarna imorse åkte jag upp till Skärholmen. Jäääättelänge sen jag var där. Eftersom jag var i väldigt god tid gick jag till gymnasiet där jag tog studenten för nästan exakt 40 år sen, juni 1982. Två månader senare dog min syster och det överskuggade allt annat. Min familj kunde inte möta upp mig på skolgården pga att hon var så sjuk, men jag fick en blomsterkrans runt huvudet av en kompis föräldrar, överdimensionerad då den kransat hennes moped, och åkte sen med den under armen kommunalt in till min moster i Stockholm som ordnat en mottagning dit pappa kom med mina yngsta systrar så småningom. Alla bär sitt… men detta var min verklighet för 40 år sen! Fattar inte ens att jag är så gammal! 

(null)
Ser exakt likadant ut som 1982

(null)
Portalen är ny, för mig. 

Sen besökte jag Mikaelikyrkan, en Equmeniakyrka i andra änden av Skhlm centrum. Vi söker en ny lokal för föreningen Knyppelpinnarnas träffar då Folkets Hus i Kallhäll blivit för dyrt. Mikaelikyrkan är ett av de intressanta objekten.

(null)

(null)

I Mikaelikyrkan har dessutom en av Mellansveriges knyppel-legendarer verkat.

(null)
Equmeniapanelen 

(null)
Bårtäcke in vardande. Gruppen färdigställde denna mittensektion, som kommer bli ett komplett bårtäcke med knypplad spets och frivoliteter, till Birgittas begravning 🪡 

(null)
Ett av löven från Liljevalchs 2012

(null)
Axplock av hennes verk. 

Sen gick jag över och tittade på Skärholmen kyrkas lokaler innan jag åkte till jobbet. Började arbetsdagen med en tidig lunch med kollegan på indiska.

(null)

Därefter en härlig gudstjänst med kyrkkaffe i Hovsjö.

(null)
Nybakade härliga bullar och en  spännande kaka från Libanon.

Avslutade dagen med ett besök på apoteket med en klient och åkte hem. Har suttit fast vid Tvn, bland annat med Södertäljepolisen och nu Rambo… men jag orkar nog inte Rambo 2..?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0