Midsommardagen

Vi har haft tur i hettan, det har fläktat och vi har kunnat sitta i skuggan av husbil och markis, men jag har haft ont. Imorse hade jag så ont att att jag grät. Knät som tog stöten gjorde ont, men värst var artroshöften. Tack och lov hjälpte ibumetin så när maken skulle gå andranaden tog jag kryckan och följde med 🩼 Det var bra för jag kände hur blåslagna muskler mjukades upp när blodomloppet började röra sig 🩸 I början och slutet av promenaden tog jag, trots hundförbudet på stranden, en hund i taget och doppade dem ordentligt. Det mådde de bra av, i synnerhet Bamse som inte orkar gå när det är varmt.

(null)
Lättsaltade chips med gräddfil…

Jag läste ut jägarkursens bok och därefter tog jag studieledigt. Vi var ner och badade ett par gånger samt satt i skuggan och jäste.

(null)
… och rom…

Gjorde iordning vårt favoritsnack i ett par omgångar. Snabbt iordninggjort och perfekt i värmen.

(null)
toppat med hackad rödlök 😋

Vi avnjöt det med lite prosecco i väntan på svalkan.

(null)

Framåt kvällen fick vi badgäster och trevligt sällskap. Vi hade pratat om att äta gös på restaurang Strandbaden, men ingen av oss var särskilt hungriga efter allt snacksande så jag kokade nudlar med varmkorv 🍜 🌭 Perfekt lagom 👌 Dessutom har en trubadur högljutt skrålat samma repertoar som igårkväll på restaurangen och musiken är väl en sak, men allt vrålande från publiken… 😫

Vi gick en längre kvällspromenad vilken blev trevlig. Vi gick upp och runt Årsunda kyrka och vidare till Sörby gravfält. 

(null)
Årsunda kyrka har anor från 1200-talet.

(null)

(null)

(null)
Sörby gravfält är Gästriklands största gravfält. Den ligger på Enköpingsåsen. Sörby var en välbärgad by under flera århundraden och utvecklade järnhanteringen. Vid utgrävningar av gravarna har man hittat flera dyrbara fynd. Den största graven tillhörde en kvinna och där hittade man både rester av en häst och en liten hund, ett nålhus med synålar, ett bronsspänne mm.

På tillbakavägen satte vi oss vid vattnet och njöt solnedgången.

(null)

(null)

Det är fortfarande en hel del fest runt om oss, men vi kommer nog somna gott ändå.

🌞 Godnatt världen 💦





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0