Spännande tisdag

Jobbade hemifrån på förmiddagen. Gjorde andakten till äldreboendet på torsdag, några telefonsamtal men hann inte svara på alla Mail innan det var dax att åka…

(null)
Mina frukostomeletter blir bara snyggare och snyggare och godare och godare 🍳😋

Kvart över två parkerade jag vid Enhörna församlingshem. Enhörna är samma pastorat som Södertälje men jag har inte hunnit besöka det än. Kyrkan och församlingshemmet låg fantastiskt vackert ute på landsbygden. 

(null)

Jag blev bjuden på hallonpaj och kaffe, sen satte vi igång samtalet. En kvinna från kommunen har fått i uppdrag att kartlägga prostitutionen i Södertälje och hade bokat möte med en präst som jobbat mot nätprostitution samt mig. Tror de fått mitt namn på relationsvåldcenter kanske? Det blev ett väldigt intressant samtal som varade två timmar. Jag hoppas verkligen att jag kunde bidra med något och jag fick även kollegans senaste bok i ämnet som jag med intresse ska läsa efter semestern.

(null)

Efter mötet gick jag över till Ytterenhörna kyrka och tittade runt.

(null)
Ytterenhörna kyrka har anor från 1100-tal.

(null)
Anund och Svarald och Finnvid läto resa denna sten efter Ögisl, sin fader, och Björn efter sin broder. Gud hjälpe hans ande. Torbjörn ristade runorna.

(null)

(null)
"Hällarna från Tuna" är från bronsåldern och låg utanför kyrkan

(null)
Tog en sväng ut till Överenhörna kyrka från 1100- eller 1200-tal

Körde hem och kom hem samtidigt med maken som handlat. Jag tog varorna och började laga mat medan maken gick ut med hundarna. Lagade korv stroganoff och Wallenbergare att ta med i husbilen i helgen. Tittade på tv samtidigt som jag diskade och vek tvätt i pauserna. Hoppas hinna läsa det mesta av läxan efter jobbet och före lektionen imorgon… 📖 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0