Vårdagjämning

Det är inte alls fel att vakna tidigt i husbilen en söndagmorgon. Till skillnad från att lyssna till den musikspelande grannen sover jag gott till pannornas suck och gnissel samt tågens förbifart i Järna. 

(null)
Det påminner lite om Kalle Ankas, Musse Piggs och Långbens husvagnssemester på julafton…

(null)
…eller hur 😅

Klockan 8.00 var jag i Hovsjö kyrka och fixade lite. Vaktmästaren och prästen kom en liten stund senare och vi kunde fira en fin högmässa. Efter viss städning och efterarbete, lunch och admin åkte jag vidare till Tveta kyrka och satte mig i solen en stund innan musikgudstjänsten.

(null)
Höghusen i Hovsjö syns från Tveta. Tveta kyrka byggdes på en kulle under 1200-talet och har senare byggts om och till. Det är Södertälje församlings äldsta kyrka. Tveta betyder typ "oröjd mark",  och att kyrkan ligger på en kulle med fornlämningar i området från bronsåldern och framåt, pekar på att kyrkan kan vara byggd på en offerplats. I Hovsjö finns en av de yngsta kyrkorna i församling en (1900-tal)

(null)
Tveta kyrka

(null)
Hovsjö kyrka 

Jag blev lite överraskad över mina känslor på musikgudstjänsten i Tveta. Att höra mogna och erfarna röster gör något med min själ. Jag satt i bänken och läste evangeliet samt bad förbönen och det kändes väldigt bra och personligt. 

Åt middag på vägen till Strängnäs och knyppelkursen. Vi blev bara två ikväll men det blev en jättefin kväll. En elev som inte brukar behöva hjälp hade med sig en utmaning så det blev kanonbra att få ägna sig åt den. 

Maken åkte till jobbet vid 21-tiden inför det fortsatta storjobbet över helgen. Själv somnade jag vid Tvn lagom till upplösningen av "Morden i Midsomer"… vet inte vad jag vaknade till för jag stängde av och gick ut med hundarna.

Hoppas jag kan somna nu… 😴 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0