Nej det är ingen vanlig dag 💍

Idag är det vår 30-åriga bröllopsdag 💍 Svårt att fatta att det gått så lång tid. Det har inte alltid varit en dans på rosor 💃🌹🕺🏻 men värt mödan och se där, we made it this far ❤️

Vädret är lynnigt. Vi gick upp till frukosten i solsken, när vi satt där blev det svart och det kom ett skyfall. När vi gick tillbaka till rummet var det uppehåll och när vi gick ut strax efter sken solen igen. Vi gick ner med vattenflaskor och solskydd till poolen, såg att gungan var ledig och gick dit för att testa. Det sitter ofta unga halvnakna tjejer eller barnfamiljer i gungan, men nu fick jag min chans att se avundsvärd ut 😄

(null)

(null)
Omöjligt att få nån fart på den i vågorna 😅

(null)
Plockade nedfallna blommor ur poolen och smyckade vårt bord. Lite romantik på 30-årsdagen 💍 

Svalor runt mitt huvud

Dyker ner, nappar vatten

i hotellets pool


(null)

Vi solade och badade några timmar. Jag simmar nog mer än solar, tror jag. När vi började bli hungriga gick vi upp och duschade, bytte om och beställde en taxi 🚕 Maken hade tittat ut en restaurang ca 20 minuters bilresa bort. Laem Sai Seafood restaurant låg ute på en brygga. 
Detta blev vårt 30-årsfirande ❤️💍❤️

(null)

(null)
Så gott det är! Minst en om dagen 😋

(null)

(null)

(null)
Crab cakes, deap fried prawns med garlic, deap fried squid med garlic och prawns with garlic and pepper 

(null)
Maken fick en kompis som försiktigt la tassen på hans rygg. Hen kanske ville vara med och fira?

(null)
Så när som på lite ris och några salladsblad fick vi i oss alltahopa 🤰🫃

(null)
Sjömaten låg i tankar utanför restaurangen. Fräschare kan det väl inte bli?

Sen tog vi en promenad ut på piren. Det fanns både sjödugliga och icke sjödugliga båtar längs den.

(null)
Ebb

(null)

(null)
Halvvägs

(null)
Här ligger förarhytten uppochner och skrovet är borta…

(null)
Turturduvorna 💞

(null)
Inflygning 

(null)
Knappast sjöduglig…

(null)
Laem Sia seafood i ebb

På vägen hem pratade vi lite med taxichauffören. Vi kommer nog att boka honom igen, men då gör vi det direkt och inte via receptionen. "Hemma" gick vi direkt ner och tog ett dopp i poolen. Trots den svalkande brisen vid havet pratar vi 28-30 grader och hög luftfuktighet. 

När vi kom upp på rummet igen konstaterade vi att det inte blivit städat idag heller så vi gick upp till receptionen med lappen som låg under dörren igår. Lite fint försökte jag fråga vad vi gjorde för fel och att nu var minsann både dasspapper och vatten slut. Hon ringde städet och sen sa hon att vi hade "don’t disturb" på dörren, vilket jag förnekade, det var inget vi satt upp. Hon frågade om vi ville ha städat nu och jag sa jatack. Maken och jag rusade ner på rummet för att 1. gömma det  stulna dasspappret 2. kolla om det fanns nån hemlig kod på dörren. Och det gjorde det! Inte på dörren, men bredvid! Och alla knappar innanför dörren ska man ha koll på för när alla knappar är nedtryckta är alla lampor i rummet är släckta och den lilla röda klockan under rumsnumret lyser och då får vi inget dasspapper. Mysteriet är löst!

(null)

(null)

Men det där hade vi inte sett. Jag bestämde mig för att spela dum så när städpersonalen kom fick de förklara att den "lilla gröna damen med dammvippan" betyder att vi vill ha städat. Det gjorde att jag kunde be så mycket om ursäkt, vi kunde skratta, de behövde inte bädda men de tog soporna, gav oss vatten och dasspapper samt tog med sig kaktallriken.

(null)

Vi hängde på balkongen en stund, sen tog vi en promenad till stället längre bort på stranden och åt en lätt kvällsmat. Vi träffade ett svenskt par som berättade lite om hur det ser ut på andra sidan udden innan de vadade över den lilla strömfåran hem till sig, vi gick åt andra hållet.

Nu är det just inget kvar av den här dagen så lite sömn kan få avrunda denna fina pärlbröllopsdag ❤️💍❤️

(null)     
Solnedgång från receptionen 

(null)
Godnatt från Nai Yang beach 🌴 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0