Fixarmåndag

Kändes skumt att vakna utan hundar imorse. Maken hade tagit med dem till dagis tidigt och de var inte glada över att behöva gå upp strax efter fem. Själv satte jag på tvättmaskinen i ottan, sen låg jag och drog mig innan jag satte igång med min dag. 

Det är alltid något som ska göras, men idag tänker jag inte lägga upp min lista utan jag tänkte berätta min historia om mandarinplantorna istället. Förra vintern läste jag "Erövararen" av Christina Herrström. Jag tycker det var modigt att gå ut och berätta om hur hon blev manipulerad och bedragen på i princip att hon hade. Personligen tror jag att det är vanligare än vi tror men otroligt skambelagt. Hursomhelst så berättade hon om sina älskade mandarinplantor som stod i hennes fönster och som hon drivit upp från kärnor. De gick som en egen röd tråd genom boken. 

Jag läste boken kring jul och vi hade mandariner hemma, så inspirerad av hennes mandarinträd planterade jag ett gäng kärnor. Det var flera minusgrader och planteringsjorden förvarar vi utomhus, så jag tryckte ner dem hos min stora fikus istället. Sex skira små plantor började spira till våren och jag blev glad förstås, men innan jag hann plantera dem i egna krukor gick Bamse och tuggade i sig de gröna små skotten. Så sur jag var! 

(null)
April 2022

Döm om min förvåning när jag för några veckor sen såg att tre av dem tagit fart igen! Ett år senare! Idag åkte de ner i krukor och nu hoppas jag att de tar sig, att jag inte förstört de långa rötter som trasslat in sig i fikusens stora rotsystem...

(null)
April 2023

(null)
Nya hem

I övrigt har det varit en lugn dag hemma, det vackra vädret till trots har jag hållit mig inomhus. Jag har tvättat och bytt sängkläder, städat dass, rensat ut en garderob av två och börjat packa plus att jag varit på VC och avslutat stresskolan med psykologen. 

Känns skumt att somna utan hundarna men de är med maken på hans jobb och ska sova i husbilen inatt. 

🌱 Godnatt världen 🌱

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0