Semesterfredag

I motsats till igårnatt sov jag sååå gott inatt. Först somnade jag vid Tvn, kom säng vid midnatt och sov oavbrutet till kl fem då jag var tvungen att ta en kisspaus, sen sov jag oavbrutet igen till kl åtta. Gick upp halv nio.

Superskön morgonad i ett stilla sommarregn. Gick med ansiktet vänt mot himlen och njöt. Tog sen tag i dagens projekt - föreningstidningen. Väntar bara på att några ska läsa igenom och ev korra, sen är den klar för inskick.

(null)

Efter andranaden fick jag problem… det är inte lätt när man plötsligt står inför ett så angenämt val som att antingen börja läsa en efterlängtad bok eller börja med ett nytt spännande virkprojekt. 

(null)

"Brisinga" är Rickard Söderbergs debutroman, en "faction" som utspelar sig under häxprocesserna i 1600-talets Sverige 📖 Garnpaketet jag hämtade ut igår innehåller 21 garnnystan i olika färger 🧶 I förra veckan föll jag för Frostvirkas rabatterbjudande på garnpaket för temperaturfiltar… Såg framför mig hur kontaktskapande ett sånt projekt skulle kunna vara i en öppen verksamhet. Hursomhelst satte lusten sina vassa tänder i mig och eftersom jag inte vet vad jag pysslar med i januari 2024 så började jag leta efter temperaturen på Tosterön i januari 2023. Tänk att man kan hitta nästan allt på Google!

(null)
Det där måste snyggas till …

Jag har bestämt mig för ett zigzag-mönster, men det finns två. Ena mönstret är Frostvirkas första (2018) och det blir långt och smalt. Det lutar åt det andra (2019) som har en bredare form och inslag av mossvirkning som jag aldrig provat på.

(null)

När jag skrivit ner januaris temperaturer upptäckte jag att klockan var fem. Magen knorrade. La undan boken och flyttade nystanen från matbordet, letade reda på en virknål och ett block samt började med middan. Maken kom hem och efter maten fortsatte jag med temperaturerna. 

(null)
På min födelsedag var vädret milt 

(null)

Imorgon får jag bestämma mig om jag ska följa Frostvirkas förslag på temp - färg eller om jag ska redigera det ✍️ Den kallaste temperatur vi haft hittills i år är 11 grader och blir det inte kallare än så i år kommer jag att ha fem outnyttjade nystan 🤔 Kanske roligare att utnyttja alla 21 färger och minska temperaturspannet på minussidan.

Maken tog sistanaden. Jag kommer drömma om siffror och färger i zigzag 💤 

(null)
Den här gången tog det bara tre dagar 🩸❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0