Dag 340

Det blev inte så kallt som vi trodde det skulle bli inatt under strömavbrottet. Maken sov i vardagsrummet och vad brandvakt. En del av natten hade vi ett 30-tal värmeljus på och en del av natten gasolvärmaren. Det var -19,6 grader ute och +17,3 grader inne när jag vaknade.

I minus 19

anar jag soluppgången

i frusen björktopp


(null)

(null)

Började arbetsdagen med hembesök och sen 30 minuters friskvård - massage. Hon fick bara jobba med axlar och nacke idag eftersom ländryggen krånglat. Jag var yr i huvudet när hon var klar och efter lunch blev jag illamående. Två koppar kaffe och en god kaka på Knutpunkten lindrade inte besvären.

(null)

Men det var trevligt som vanligt. Läste om Noa i Barnens Bibel och hade med mig en miniutställning i knyppling. Har "hotat" med att ta med mig en knyppeldyna vid nästa terminstart och några är lite sugna 😁

(null)

(null)

Avslutade arbetsdagen med samtal och kom från jobbet vid fem. Hämtade hundarna och åkte hem. Det var -17 hemma så jag gick ingen långpromenad. Värmde middag och satte mig vid Tvn. Långsamt gav illamåendet med sig, men istället började jag frysa. Gick tillslut och kollade termometern och tempen inomhus hade sjunkit från 17,3 till 13,9 medan utetemperaturen stigit till -14,5.

(null)

Jag började faktiskt gråta. Det gör så ont i mitt högerben, hela vägen från höften via knät och ner till fotknölen, och så denna infernaliska kyla. Det var iskallt på jobbet och ännu kallare hemma. Orkade inte vara tapper och klämkäck. Men min dotter fick ett positivt besked idag och pappa kom hem från sjukhuset ikväll så köld, smärta och lättnad fick rinna ur ögonen på mig ackompanjerat av ett intensivt hulkade. Sen gjorde jag något åt saken och dammsög filtret på luftvärmepumpen samt tog värktabletter.

Nu har hundarna varit ute. Tempen ute har stigit till -13,1 och innetempen till 14,3. Nu ska jag försöka sova bort både köld och smärta.

🥶 Godnatt världen 🥶


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0