Dag 342

Även läskunnighetens och sjukgymnastikens dag. Kanske en fingervisning om att jag borde kontakta sjukgymnast för att få den där artros-bedömningen, tänkte jag? De två jag gjort tidigare år, och vilka fått till följd att läkarna rekommenderat viktnedgång istället för artros-utredning, duger ju inte längre. Jag tycker det är lite märkligt eftersom artros inte självläker. 

Det är inte lätt
Att vara på gott humör
När smärtan river

Läste igenom två artiklar och gjorde nån smärre förändring innan jag skickade in dem till Svenska Spetsars föreningstidning. Sen försökte jag faktiskt ringa VC men det går inte ens att ställa sig i kö till fysioterapeut där. Hon är förmodligen fortfarande fullbokad. Mailade Friskis&Svettis istället.

Klockan nio satt jag i samtal på jobbet 🕘 Klockan tio hade jag diakonimottagning till vilken 7 personer dök upp 🕙  Den sista dök upp efter lunchbönen då hen varit på läkarbesök och ringt att hen var sen. Lunchbönen drog 10 pers och efteråt blev det ett spontant bibelsamtal vilket var jätteroligt. Något att spinna vidare på till våren kanske? Åt lunch lite snabbt eftersom lunchbönen utmynnade i bibelsamtal och jag behövde ringa upp en person akut. Sen var det Drällis.

(null)
Pepparkaksdammsugare. Riktigt god!

En rolig grej som hände under mottagningstid men inte hade ett dugg med mottagningen att göra var ett samtal med en konstnär. Lokala konstnärer kan, via ett samarbete mellan vår församling och kommunen hänga utställningar på Änglagott. Idag hade  Annelie Olander Berglund hängt sin konst på kaféet och när vi sprang på varandra så sa hon nåt i stil med att "där är ju du, du finns med på en av mina tavlor därinne. Jag ville ha lokala Nykvarnsbor", och så pratade hon om att min tröja fått bli en blommig klänning istället. Jag uppfattade det som att hon varit inne på församlingens hemsida… eller så sa hon bara nåt. Jag tyckte iallafall att jag kände igen mig på Nykvarnkyrkans tak tillsammans med en av tjejerna på Änglagott 😄

(null)

(null)
(null)
Alltså, bilden är ju så kul med kyrkan och Änglagott i centrum, vattentornet jag brukar fotografera i förgrunden och vargarna (som jag och fågelviskaren pratade om i ett tv-inslag för ett drygt år seni periferin. Jag måste kanske köpa den?!

Hämtade hundarna och åkte hem och gjorde fläskpannkaka efter makens önskemål. Det var flera år sen vi gjorde det.

Jag är full av smärtlindring så ryggen känns, men det är ändå ok. Har börjat sticka på en babymössa samtidigt som jag dividerar med mig själv. Rygg och höfter smärtar mer än vanligt trots smärtlindring, ögonen rinner och svider trots ögondroppar, jag vill verkligen vara i Sthlm kl 13.00 imorgon men om jag vill komma i tid rullar tåget in kl 11.05 och min planerade tretimmarsutflykt kommer ta hela dan, eller åtminstone 6 timmar… men jag vill ju så gärna! Förstånd eller lust??? Det är inte så kul att vara förståndig 😢





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0