Alla hjärtans dag


I rosa gryning

nåddes vi av beskedet

Han är borta nu


När jag satt vid frukostbordet fick jag smset av maken. Vi har inte umgåtts särskilt flitigt de senaste åren då vännen varit sjuk, men maken har haft kontakt och varit dit och hjälpt till med praktiska saker. Inatt somnade vännen in. Efter att först  ha piggnat till av en ny medicin gick det snabbt utför och den senaste veckan har vi bara väntat. Minnen dyker upp. Och borde jag ha gjort något medan tid ännu var? 


(null)
Solnedgång över Mälaren från M/S Tor som vi räkkryssade 2016 🦐 Den bilden dök upp i minnet direkt vid beskedet… det var en fin kväll.

Lät dagen sakta ner redan från början. Gick ut i skogen med hundarna. Njöt av det klara vädret och alla vårfåglar som satte igång just idag. Korpen kluckade, blåmesar och talgoxar sjöng, ekorren sprang över vägen och jag hörde kliv i skogen, kanske var det älgen som höll koll på oss. 14 februari är tydligen den dag vårfåglarna bildar par läste jag nånstans 😍

Fick ett par samtal på vägen till jobbet så det blev försent att åka på morgonbön hos kollegan i Järna. Istället gled jag in på Konsum, köpte en liten kruka pärlhyacint och svängde in på makens jobb. Han jobbar ju i Järna.

(null)

Sen blev det möte med kollegan där jag fick gnälla lite, men framförallt diskutera LT-klapp och en träff för kontraktets diakoner. Sen åkte jag via thaien till Hovsjö. Eftermiddagen bjöd på hantverksgrupp och samtal. Kanske fick jag förklaringen på det konstiga samtalet att tigga våra möbler - i den låsta ingången till Hovsjö hub bredvid kyrkan står massor av stolar travade. Den närmsta anslagstavlan är kyrkans och på en av våra affischer står mitt namn och nummer. Han trodde väl att även nästa ingång var kyrkans, kanske? Jag kanske ska ringa upp och be honom kontakta hyresvärden istället 😄

(null)

Strax före sex körde jag in på maken jobb. Han rengjorde min bil invändigt medan jag gick långpromenad med hundarna. När de fått mat och vatten åkte vi upp till centrum och åt på krogen.

(null)

Jag la mig i husbilen och värmde upp mig medan maken tvättade min pärla utvändigt oxå 🚙  ’En har de la rätt bra ännå 😄

Nu har jag gått kvällsprommis med hundarna och vi ligger nerbäddade i varsin slaf 💤 

🚎 Mys ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0