Rosa morgon

Alltsomoftast nu är morgnarna rosa. Kallt och andedräkten står som rök runt huvudet, medan himlen skiftar i babyblått och -rosa. Vaknade före kl sex fast jag kunde ha sovit en god stund till, men fick istället njuta morgonens färgskiftningar från djupaste svart till isblått.

Djurspår i nysnö

Rådjur, hare, ekorre, räv

… och stora stövlar


(null)
Fullmånen på väg ner bakom träden

(null)
Solen går upp bakom vårt hus

Kvart över nio kom jag tillbaka från en långpromenad, då hade jag dessförinnan gjort morgonsysslorna, diskat och jobbat en timme. Så himla skönt med det återvändande ljuset 😎 Planerade två dagars middag och satte mig att jobba. Det blev mycket telefon på fm.

Gick ut med hundarna igen vid lunch och åkte på min psykologtid som läkaren rekommenderade förra veckan. Jag hyser inga stora förhoppningar på detta, men jag ska gå en nätbaserad stresskurs på 1177 med uppföljande samtal vilka hon helst ville ha per telefon. Fick den du är känslan av att hon satt där med sin teori och jag med min erfarenhet vilket blev en spänning i sig. Låga förväntningar är bra förväntningar för man blir inte så besviken.

Jobbade vidare med andakten jag ska ha på äldreboende om två veckor. Mallen blev klar, text, ett embryo till betraktelse och ett embryo till förbön samt en psalm. Nu får det ligga och mogna till på måndag när jag jobbar hemifrån igen. 

Marinerade kyckling i vitlök och ingefära innan jag tog dogsen på dagens tredje dagsljuspromenad! Stort! Återigen en rosa himmel.

(null)

(null)

Efter jobbet lagade jag middag för två dagar - ingefära/vitlöksmarinerad kyckling och sötpotatismos 🍠 samt blomkålsgratäng med räkor. Kycklingen räckte oxå till varsin matlåda imorgon och gratängen värmer vi när jag kommer hem sent imorgon 😄

(null)

(null)
Och så fyller sonen år 🎂 Hans barn har redan fyllt och de flesta i vår familj fyller på våren 🥳

Sista pausen i NCIS, strax sistanaden och sängtajm…

💤 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0