Härvarande

Tankarna kring härvarande har dykt upp om och om igen. Även om jag inte tycker att stressssskolan get mig nåt så fastnar ett och annat ändå. I synnerhet nu när jag "har tid". Maken "skällde" på mig häromdagen och tyckte att jag kunde väl göra klart Willes och Ellas födelsetavlor innan jag började på nya projekt. "Fast jag gillar ju omväxling", blev mitt svar. Resultatet är f.n två födelsetavlor, varav den ena bara ska fyllas i med ett i och den andra namn och födelsesiffror, en färdig tröja för bara trådarna ska fästas, en påbörjad tröja till Wille, en halvfärdig babyfiskstjärt där jag ville testa lite innan jag ger mig på sjöjungfrustjärtar till Nova och Luna (deras önskningar) plus ett halvt knypplat svampbokmärke åt en väninna… Icke nämnt de halv- och nästanfärdiga projekt jag har här och där. Detsamma gäller böcker. Jag har några olästa böcker kvar i serien Släkten, ett par kapitel kvar i boken om Svitjod, Stina och Eriks bok om fetmaskräcken ligger halvläst, andra delen av Tommys härliga böcker om en historienörds berättelser har jag börjat på, påbörjade böcker om haiku och fjärilar ligger på soffbordet och idag kom Sagan om saffran fram. Snacka om att alltid leva i framtiden och aldrig i samtiden, att vara härvarande men aldrig närvarande…

(null)

Fullt medveten om ovanstående tog jag ändå fram Sagan om saffran. Läste ut den under eftermiddagen. Spännande historik och inspirerande recept i slutet av boken. Saffransglass och saffransapelsiner vill jag nog prova på. Paellan lät smarrig och arancinin skulle göra sig perfekt på ett bord med tapas.

I övrigt har jag pratat lite i telefon, legat ute i solstolen invirad igen filt och gått ett par vovvenader. Bamse haltar illa och jag har fått bära honom för det mesta, men när maken kom hem var han lite bättre. Vi tror att han vrickat sig när han hoppat ner från sängen imorse.

Testat kameran lite har jag oxå gjort.

(null)

(null)

(null)
Så dramatisk bilden blev när den kopierades ur sitt sammanhang 🦌 

Men jag ångrar definitivt inte att jag höll mig vaken… jag somnade ju om till halv tio imorse och efter 22.30 ikväll började det. Uppspelt som en barnunge har jag sprungit ut och in under ett par timmar 🤩

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag ska gå ut en gång till, sen får jag ge mig. Vilken kick detta varit! Norrskenet syns inte jättestarkt, men med kamerans nattläge där linsen är öppen 2-3 sekunder exploderar färgerna vi inte kan uppfatta med ögat. En otrolig natt! En otrolig kamera!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0