Närvarande

Grönt, rött och lila

Ett färgglatt skimmer över 

stjärnklar natthimmel


Nattens norrsken gav mig en puff i riktningen med betydelsen av det stresskolan kallar "medveten närvaro". Allt har en mening! Trots att jag var så trött höll jag mig vaken. Det kanske är sista gången i år vi har chans till norrsken. Jag gick ut på altanen gång på gång och tittade mot norr. Det kändes som nåt var på gång. 

(null)

Efter kvällsnaden ca 22.30 hämtade jag bilnycklarna, men då upptäckte jag att maken parkerat in mig så jag gick ut i den becksvarta skogen istället för att försöka se det tilltagande norrskenet i gläntorna.

(null)

(null)

Jag gick in en stund, uppspelt av fenomenet och de vackra nattbilder mobilen tar. Sen tog jag makens bilnycklar, men jag klev aldrig in i bilen för jag såg att något var på gång i öppningen mot skogen i norr så jag gick till bommen och tog upp kameran.

(null)

(null)

Jag behövde verkligen inte åka nånstans! 

Jag gick ut en gång till ca 00.30, sen orkade jag inte mer, men är jag nöjd eller är jag nöjd?

(null)

Det jag lärde mig om norrskenet i måndags förra veckan var att de flesta norrsken på våra breddgrader (jag bor i Mälardalen) syns knappt för blotta ögat. Man anar ett dis och en rörelse för människan har inte det skarpa färgseendet. Med en bra kamera där man kan fördröja slutartiden träder färgerna fram, så mycket av nattens norrsken njöt jag genom mobilen. Att växla mellan att njuta färgprakten på mobilen för att sen bara titta upp i den diffusa rörelsen på himlen och ana vad som skedde var mer än magiskt…

… och jag fick en övning i att vara närvarande. Att bara medvetet existera i nuet. Jag kommer bära med mig detta länge!

(null)

Imorse sov jag förstås oxå lite längre. Dagen har badat i solsken och Bamse haltar inte idag, så det var nog bara en sträckning. Jag har pratat med väninnor i telefon och faktiskt inte gjort så mycket mera. Behöver vilan och tiden, att vara närvarande.

(null)
Vårens första tussilago vänder sig mot solen

(null)

(null)
Hmmm, framträder min blomstersugande Ancistrus bäst beskuren eller med "negativt utrymme"?

(null)
Fyllde krustader med hjortronsylt och brie 😋

(null)
Hovavtrycket ser ut som ett fredsmärke ☮️ 

(null)

(null)
Ragnar njuter vårsol

Efter middan bestämde jag mig för att åka till fjärilskursen. Även om jag inte mår bra så mår jag bättre och tänkte att orkar jag inte hela kvällen så åker jag hem… men att gå på fjärilskurs går inte att jämföra med mitt vanliga tempo. Vi tittade på bilder om fjärilarnas utvecklingsstadier, fikade, tittade på olika kameror och tidskrifter samt pratade om hur man kan tillverka en fjärilshov. Hur lugnt som helst.

(null)

Sistanaden är avklarad, nu lite nervarvning innan läggdax 🥱 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0