Sista fredan i maj

Gårkvälllens sistanad hörde till de magiska. Råbocken som skällde till och sprang över gärdet, morkullans pip-knarrande flykt och göken i väster.

Imorde försökte jag ligga lite längre än kroppsklockan tyckte, men fick ett telefonsamtal som överraskade och la sordin på resten av dagen.

(null)
Kejsarpionen har börjat blomma 🌸

Testade mitt tunnelseende genom att köra in till Strängnäs och handla lite. Ville göra vegetarisk stroganoff och couscous till middag plus att jag behövde lite annat. Åkte en liten omväg runt domkyrkan och kollade om jag kunde hitta var huvudpersonen i boken jag läser bodde, men gick bet. Vet att jag var helt i närheten men svängde förmodligen av en avtagsväg försent. Ska ta med mig hundarna och bok och gå på sightseeing endera dagen, tänker jag.

(null)

När jag kom hem läste jag en liten stund innan jag gick ut med hundarna igen. Tog sen sax och halvlitermåttet och gick ut i vår fd jordgubbsrabatt och plockade nässlor.

(null)

(null)
(null)
Fick sällskap av en centimeterstor vårtbitarbäbis 

Sen tog jag rabarbern.

(null)

Det blev både nässelsoppa och rabarberkräm, men båda åkte in i kylen. Så även två av de vackra äggen vi fick av grannfrun förrförra helgen och som jag kokade till nässelsoppan. Tänkte att vi skulle ha med oss på husbilsäventyret i helgen som nu inte blir av för maken var dödstrött när han kom hem. Gottat går nog åt ändå.

(null)

(null)

(null)

Gjorde couscous och halloumi stroganoff till middag och sen har vi bara tagit det lugnt. Maken tog hundarna och jag jättedisken. Vi går nog och knyter oss snart 💤 Maken jobbade halva natten och att parera tunnelseende och tinnitus tar ut sin rätt. 

Måhända en magisk kvällsnad dessförinnan? 

(null)
Inte knivskarpt, men ändå en bild på aurorafjärilen 🦋


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0