Turingesöndag

(null)
Stod och tittade på den vackra geten en stund innan jag gick och la mig en timme till 🦌 

Rådjursgeten

nallar av fågelmaten

Vinterpäls, gravid


Det blev en bra dag. Jobbade i högmässan i Turinge kyrka och fick duka nattvarden vilket jag inte gjort på 17-18 år. Kändes fint 😃 I predikan berättade prästen att ordet synd kommer från ordet sund, alltså vatten som skiljer land från land. Där fastnade jag lite i egna tankar om hur vi använder ordet synd och vilka värderingar ordet är laddat med.

(null)
Solen sken på morgonen

(null)
(null)

Efter högmässan bjöd husmor på smarrig linssoppa och då hann prästen och jag kort dryfta "synden". Sen gick vi upp till kyrkan igen och lyssnade på en orgelkonsert med Ulf Norberg. Han spelade fantastiskt och berättade oxå så intressant om orgelns historia, hur det började med att en man, före vår tideräkning, lagt ett mindre badkar i ett större badkar för att skapa resonans, att det var Bach som tog in orgeln i kyrkan och att de första orgelbyggarna försökte efterhärma den mänskliga resonansen från bla bröstkorg och bihålor. Vilka perspektiv på orgelmusik!

(null)

Vår orgel som Ulf spelade på idag är dock helt digitaliserad och han har tidigare jobbat en del med den tillsammans med vår organist.

(null)
Denna orgel är inte digitaliserad, men används sällan

Handlade på vägen hem och började nästan direkt med middagen - krabbkakor med apelsinsås 🍊 

Ikväll knyppling med 7️⃣ elever. Ägg, Bellmansudden, ljusglimten, tittut, spindlar, Viggen och en med kors jag glömt namnet på. Jag lär mig massor och det är så roligt!

(null)

Ikväll fick jag höra att jag är en så bra pedagog och det värmde. I fredags sa en kvinna på lunchbönen att jag läser med så bra intonation och efter högmässan idag kom en ung tjej fram och sa att jag är så fin i håret. Tänk vad lite beröm kan värma 🥰

Nu ska jag sätta på luftvärmepumpen och krypa ner. Måste komma ihåg att inte äta frukost imorgonbitti…




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0