Spiran mot skyn

Vägen ringlar

Äntligen ser jag den

Spiran mot skyn 


Vaknade före klockan och började min dag. Tvättade håret, matade djur och började med disken. Då kom maken upp och tog ut hundarna. Strax före tio satt jag i bilen och klockan 11.00 satt jag i kyrkbänken i Simtuna kyrka. Vi var tre besökare, präst, musiker, vaktmästare och två kyrkvärdar. Jag fick frågan direkt jag kom in varifrån jag kom. Vänligt nyfiket. Några ord och korta frågor om Strängnäs. Var brukar jag gå i kyrkan? Är det där statsministerns fru jobbar? Vårfruberga, var ligger det? En helt ordinär högmässa i en vacker kyrka ⛪️ Det kändes dumt att smita utan att sitta ner vid kyrkkaffet och vid det laget visste alla att jag kom från Strängnäs. Tänk om alla resonerade som jag och stannade till när man var på resande fot, oj så många besökare med skidlådor på taket de skulle få! I övrigt pratade vi om oläsliga noter och att ärkebiskop emeritus, Anders Wejryd, lyckats med konststycket med total mörkläggning av blixten minst två gånger 🤔 Märkligt vad vissa drar till sig.

Takmålningarna var fantastiska och altarduken hade en knyppling - Kors ✝️ Dock hittar jag ingenstans vem som kan ha gjort målningarna och givetvis omnämns inte knypplingen nånstans.
 

(null)
(null)
Nattvarden, Getsemane och Golgata

(null)
Simson sliter sönder ett lejon med bara händerna och Maria i solen som står på månen med stjärnor i håret

(null)
Abraham offrar sin son Isak

(null)
(null)

(null)
(null)
Altarspetsen Kors

(null)
Lite speciella gravkors invid kyrkan

Sen fortsatte jag till dotter och barnbarn. Vi började med lunch 🍕 

(null)

(null)

Sen skickade vi hem mellangenerationen och åkte iväg på shopping. Luna fyllde förra månaden och Nova nästa så detta var födelsedagspresenten 🎁 

(null)
(null)
(null)

(null)
(null)
På catwalken

Till kvällen lagade jag hemgjort potatismos och pissfinnar (fiskpinnar) efter barnens önskemål innan vi körde dem till barnvakten.

Imorgon är en ny dag 🥱 

(null)
Jag tvingade henne till en bild i jungfrustjärten. Den passade perfekt 🧜🏼‍♀️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0