Dag 222

Idag är det 42 år sen min syster, närmast mig i ålder, dog. Sörjd och aldrig glömd. Hon han inte fylla 17 år innan cancern tog henne. Idag för 42 år sen var jag 18 år och övningskörde med pappa till Huddinge sjukhus. Hon låg nedsövd i respirator i väntan på att en urinvägsinfektion skulle ge sig, sen skulle hon få en benmärgstransplantation och jag var donator. Så blev det aldrig. Men när pappa och jag var där på sjukhuset började hon långsamt röra på huvudet från sida till sida, jag tog hennes hand och hon klämde den svagt svagt. Jag sa till pappa att vi ska nog be dem öka dosen något för hon verkar vara på väg att vakna. När vi gick ut genom dörren vände jag mig om och tittade på henne. Nu låg hon still med ansiktet vänt mot dörren och det kändes som om hon tittade på mig trots att ögonen var slutna… ett par timmar senare var hon död. Tyvärr var det inte bara hon som dog utan med tiden även mina relationer till mina levande syskon. Jag fick flytta hemifrån ett halvår senare, åldersspannet blev för stort, jag skaffade en egen familj och de växte upp utan sina båda äldre systrar.

(null)

Reflexion är aldrig fel. När jag nu filosoferar och tänker tillbaka på livet som passerat känns det som om jag levt i 180 knyck. Många barn och sedermera barnbarn med allt vad det innebär, många jobb, många utbildningar,  kärlek, hat, livserfarenheter, människor som kommit och gått samt vänner som stannat kvar. Det är dax att varva ner nu 🛞 

Skrev en att-göra-lista och började dagen. Vardagen. Morgonsysslor och vovvenad. Satte på en tvätt. Vilade en stund. Plockade ur de blå backarna som innehöll allt från badrummet. Hittade fin hårvård jag köpt och fått av frissan. Ställde upp allt på köksbordet med hårvård för sig och annat för sig. Nu ska det användas! 

När klockan ringde 11.00 fixade jag lite lunch och gick en kortis med hundarna, sen åkte jag på MR.

(null)

Det låg i ett industriområde och kändes inte alls så sjukhusigt. Invändigt var det fräscht och personalen trevlig. Efter 20 minuter var jag klar, besked om ca 2 veckor.

Jag åkte till Strängnäs och apoteket. Jag fick ut min Armour Thyroid men inte Bamses antibiotika, det hade gått för många dagar från att veterinären hade skrivit ut receptet. Snopet. Skickade ett sms så får vi kanske göra ett nytt försök nästa vecka. Gick även bort till Guldfynd och beställde 12 små silverploppar (örhängen). Hon tittade klentroget på mig. "Tolv?" Ja, tolv 1️⃣2️⃣ Jag hade ingen lust att visa henne mina piercade öron som dagen till ära hade vartenda örhänge borttaget pga MR. Jag har femton hål i mina öron, men ett har jag en fjäril i och i två hänger jag det jag har lust med.

(null)
Denna har jag inte sett förut 

Jag fick ett sms från föreningskassören vilket föranledde ett halvtimmes långt telefonsamtal med Nordea. De håller på att skicka brev och mail och hotar att vi inte ska komma åt våra pengar. Jag har fått dispens till slutet av september att skicka in en tjock lunta papper, men nu var det tredje gången jag ringde för de har börjat härja med vår fd kassör oxå. Samtalet slutade med att vi slipper skicka in nånting alls före nästa byte av kassör eller ordförande. De hade inte förstått varför vi skickat in protokollet från konstituerande styrelsemöte i våras så de hade skickat ut en lunta som om vi bytt ut hela styrelsen. Varför? Vi är fortfarande samma firmatecknare! Varför inte lyfta luren och ringa ett samtal istället för att bombardera en ideell förening med allsköns onödiga papper och mail. Så dålig service! 

(null)

Det samtalet ringde jag från Sandas båthamn. I bilen hade jag baddräkt och handduk. Medan jag satt där och käftade, först med kundtjänst och sen med dem som har hand om föreningar, försvann solen och det började blåsa upp. När jag äntligen var klar med Nordea var jag så uppeldad att jag struntade i vädret, tog krycka och badkläder och gick ner till bryggan. Det var ett bra beslut. Vattnet var varmt och jag simmade bort min irritation i de grå vågorna.

(null)

Så åkte jag hem, gick ut med hundarna, tog hand om tvätten och åt ett mellanmål 🍒🍇 Så hungrig av alla "äventyr" 😬

Sen satte jag igång att sortera flaskor och förpackningar på köksbordet, kastade en del, la ner mitt i en plastback, gemensamt i den andra och lämnade det som hör till maken på bordet. Sen satte jag en kronärtskocka på spisen och mig själv framför Tvn. När maken kom hem åt vi butiksgrillad kyckling och kronärtskocka.

(null)

Vi fortsatte kvällen vid Tvn 🥱



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0