Vi köpte ingen båt

(null)

Vi gav oss av hyfsat tidigt från Axmars brygga, gjorde en vovvepink en halvtimme före Sundsvall och kontaktade båtägaren maken varit i kontakt med under veckan. 

(null)
(null)

Det var en jättefin båt med fantastisk snickarglad inredning, meeen… Maken verkade entusiastisk så jag sa ingenting. Två timmar senare åkte vi därifrån. Maken var ivrig att höra vad jag tyckte, men jag ville smälta intrycken. Ganska snart fick han ändå del av mina tankar med risk att låta negativ. Den är svårare att ta sig i och ur än den vi har nu, sittbrunnen utomhus är totalt oanvändbar (om man inte har med sig hopfällbara stolar), att komma ner till den smala badbryggan var i princip omöjligt för mig i nuläget, och komme jag ner törs jag inte tänka på hur jag skulle komma upp i båten igen. Det fanns inget passagerarsäte så som passagerare är det svårt att se ut under färd då de enda sittplatserna var det fina soffhörnet. Trappen från köket upp till matplatsen var kanske ett mindre problem men om jag inte blir bättre i benen skulle det snart kunna bli ett stort problem när man ska duka. Två saker som skulle behöva ordnas omgående var toan som bara kunde tömmas rätt ut och kylskåpet. Jag kan inte förstå att man gömmer ett minimalt kylskåp under trappen när det fanns massor av förvaringsutrymmen i hela båten samt möjligheten att lätt få plats med sex vuxna! Kök, sittgrupp och ruff var fina och det fanns bra extra sovplatser, men den enorma dieseltanken till trots kändes det inte som den var byggd för semestrar till sjöss, utan mer som en "sola-på-däck-båt" och sen åka hem. Eller "ligga-i-gästhamn-och-äta-på-restaurang-båt". Det visade sig, förutom mitt handikapp-perspektiv, att maken hade tänkt ungefär samma saker. Vi är ju ute efter en bekväm bo-båt där vi slipper greja med ett kapell. Nu sover vi på saken och lämnar besked i början av veckan.

(null)

Vi vände hemåt, diskuterade för- och nackdelar, hur ska vi tänka kring drömbåten? Jag tycker mycket om vår båt som vi haft  i 25 år, men det är trångt när barnen följer med och jag har jättesvårt att ta mig ombord när jag har ont. Dessutom är det lite mek när kapellet ska av och på plus att det släpper in fukt. Den perfekta båten kanske inte finns…

Vi stannade vid en rastplats, maken gick ut med hundarna och jag fixade fruktsallad. Sen fortsatte vi till Borka Brygga tre mil söder om Hudiksvall. När maken rastat hundarna bjöd han ner mig till restaurangen. Det var trevligt.

(null)
(null)

Det fanns inte så mycket att välja på och mest AIP var sommarsalladen med lax och handskalade räkor. Eftersom jag haft halsbränna några kvällar när jag ätit våra vildtomater pillade jag bort tomaterna, liksom paprikan som oxå är en nattskuggeväxt. Det var gott och det var mysigt att sitta på restaurang med maken 🥰

(null)Bilden är tagen innan de båda platserna bredvid oss blev upptagna

(null)

Är supertrött ikväll 🥱

🚎💨 Godnatt världen 🛥️💦



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0